Στην πρώτη (μετά τις δημαιρεσίες) συνεδρίασή της (Δευτέρα 12/1) η Νομαρχία, προ ημερησίας, συζήτησε για την επιδρομή του Ισραήλ. Ολο το Νομαρχιακό Συμβούλιο ευαισθητοποιήθηκε από τη σφαγή των Παλαιστινίων...

Η Νομαρχία καταγγέλει τη σφαγή στην Παλαιστίνη


Στην πρώτη (μετά τις δημαιρεσίες) συνεδρίασή της (Δευτέρα 12/1) η Νομαρχία, προ ημερησίας, συζήτησε για την επιδρομή του Ισραήλ.

Ολο το Νομαρχιακό Συμβούλιο ευαισθητοποιήθηκε από τη σφαγή των Παλαιστινίων, αλλά η κάθε παράταξη κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα με το οποίο δηλώνουν την αντίθεσή τους για τις ενέργειες του Ισραήλ και τη βοήθεια που προτίθενται να προσφέρουν στο λαό της Παλαιστίνης.

Τα βασικά στοιχεία των ψηφισμάτων ίδια, στις λεπτομέρειες διαφέρουν. Αλλες ουσιώδεις και άλλες επουσιώδεις.

Δυστυχώς ούτε σ’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα κατάφεραν να συμφωνήσουν με ένα κοινό ψήφισμα και ως εκ τούτου πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Και αναρωτιέμαι: μετά, πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε μία κυβέρνηση να έχει κοινή εξωτερική πολιτική σε μείζονα θέματα, όταν το  Νομαρχιακό Συμβούλιο που υποτίθεται ότι είναι απαλλαγμένο από κομματικά συμφέροντα δεν μπορεί σύσσωμο να αποφασίσει για ένα τόσο ξεκάθαρο ζήτημα!


Το ψήφισμα

• Καταδικάζει με αποτροπιασμό τόσο την βάρβαρη εγκληματική επέμβαση του Ισραηλινού Στρατού στην λωρίδα της Γάζας, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, όσο και την ανοχή που επιδεικνύουν εκείνοι που μπορούν να δράσουν αποτρεπτικά για ειρήνευση της περιοχής.

• Ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός και την ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας ώστε να μην επαναληφθούν επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού, που δίκαια απαιτεί επί χρόνια την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

• Συμπαρίσταται στο δράμα που βιώνουν οι άμαχοι συνάνθρωποι μας στην Παλαιστίνη και στέλνει άμεσα 10 τόνους τροφίμων και σε συνεργασία με την Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τους Δήμους και τις Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής θα διευρύνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες το «κύμα» ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.


Ακόμη εγκρίθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν και άλλες δράσεις, ούτως ώστε να ενισχυθεί ο δοκιμαζόμενος λαός της Παλαιστίνης.


Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία


Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αν. Αττικής καταδικάζει τη δολοφονική ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης, δηλώνει την ανοιχτή συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ενιαίο, ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος και στηρίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη μαζικών φορέων και οργανώσεων, που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος