Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, διενεργήθηκαν, την περασμένη Κυριακή, οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα δημαιρεσίες, στους Δήμους, Κοινότητες, και Νομαρχίες της χώρας. Παρουσιάζουμε και στο παρόν φύλλο τις δημαιρεσίες σε κάποιους Δήμους που δεν προλάβαμε την προηγούμενη εβδομάδα και σε άλλους που δεν έγιναν την πρώτη Κυριακή αλλά την επόμενη (11/1)...

Δημαιρεσίες σε Δήμους για Προεδρεία και Δ.Ε.


Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, διενεργήθηκαν, την περασμένη Κυριακή, οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα δημαιρεσίες, στους Δήμους, Κοινότητες, και Νομαρχίες της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω διαδικασίες πραγματοποιούνται τον πρώτο και τον τρίτο χρόνο της Δημοτικής τετραετίας.

Παρουσιάζουμε και στο παρόν φύλλο τις δημαιρεσίες σε κάποιους Δήμους που δεν προλάβαμε την προηγούμενη εβδομάδα και σε άλλους που δεν έγιναν την πρώτη Κυριακή αλλά την επόμενη (11/1).


Στη Βουλιαγμένη


Η Βουλιαγμένη δεν κατάφερε να συνεδριάσει την πρώτη Κυριακή του έτους, λόγω έλλειψης απαρτίας. Ετσι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την επόμενη Κυριακή 8/1/09 με εκπλήξεις.

Η σιγουριά του Δημάρχου, ότι δεν θα τολμήσει κανείς άλλος να προτείνει ή να προταθεί, τον οδήγησε να μην κάνει καμία επαφή με τους συμβούλους του πριν τη συνεδρίαση.

Ετσι όταν ο Δήμαρχος πρότεινε για τη θέση του προέδρου, τον ίδιο πρόεδρο Διονύση Κοντονή, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σωτήρης Ελευθερίου αυτοπροτάθηκε για την ίδια θέση.

Η αυτοπρόταση “πάγωσε” την πλειοψηφία. Ο Δήμαρχος ζήτησε διάλειμμα, ο δημ. σύβμουλος Δ. Γεωργουλόπουλος ζητούσε να συνομιλήσουν και να αποφασίσουν με αμοιχτή διαδικασία μέσα στο Δ.Σ., αλλά πώς ήταν δυνατόν!

Ετσι η πλειοψηφία αποσύρθηκε με διάλειμμα για να αποφασίσει.

Μετ’ ου πολύ, η συνεδρίαση ξεκίνησε και ο δήμαρχος επρότεινε για άλλη μια φορά τον Διονύση Κοντονή.

Οταν ο προεδρέυων πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Σπύρος Πανάς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, ο δήμαρχος αντέδρασε. Προφανώς φοβήθηκε διαρροές γιατί δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση της πλειοψηφίας για τον πρόεδρο, στο παρασκήνιο. Ο Σωτ. Ελευθερίου, όπως λένε οι πληροφορίες, πήρε τέσσερις ψήφους!


Ο Σπ. Πανάς αναγκάστηκε να ανοίξει τον Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων και να διαβάσει το σχετικό άρθρο για να πεισθεί ο δήμαρχος να γίνει ψηφοφορία.

Ετσι, η πλειοψηφία “ομοφώνως” ψήφισε πρόεδρο τον Διονύση Κοντονή, ενώ οι πέντε της μειοψηφίας καταψήφισαν πλην του Γ. Καμπάνη, που ως “τζέντλεμαν” δεν του πήγαινε να δώσει ανοιχτά αρνητική ψήφο.

Που σημαίνει ότι αν ερχόταν η πρόταση στο Δ.Σ. για Σωτήρη Ελευθερίου, θα έβγαινε, γιατί θα ψηφιζόταν από τους τέσσερις της πλειοψηφίας συν τους 6 της μειοψηφίας. (Βλέπετε όμως ο Πρ. Παυλόπουλος φρόντισε με το Προεδρικό Διάταγμα (323/1989, άρθρο 94 παρ. 1 & Ν. 2307/1995, αρθ. 5παρ.15) να “ευνουχίσει” τη διάθεση των συμβούλων).

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο της μειοψηφίας Διονύσης Γεωργουλόπουλος με μία αρνητική ψήφο του Θ. Σταμάτη (πλειοψηφίας) ενώ Γραμματέας  εξελέγη ομόφωνα η Μ. Κακογιαννάκου.


Δημαρχιακή Επιτροπή

Παν. Σκουζής, Θεολ. Σταμάτης και Παν. Καρυώτης (πλειοψηφίας) και Ενυ Φαρμακίδη και Ιασ. Κυριακόπουλος (μειοψηφίας).

Η πρόταση του Δημάρχου προς τον Σωτ. Ελευθερίου για τη Δημαρχιακή Επιτροπή δεν έγινε αποδεκτή από τον Ελευθερίου.

 

Στη Βουλιαγμένη


Η Βουλιαγμένη δεν κατάφερε να συνεδριάσει την πρώτη Κυριακή του έτους, λόγω έλλειψης απαρτίας. Ετσι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την επόμενη Κυριακή 8/1/09 με εκπλήξεις.

Η σιγουριά του Δημάρχου, ότι δεν θα τολμήσει κανείς άλλος να προτείνει ή να προταθεί, τον οδήγησε να μην κάνει καμία επαφή με τους συμβούλους του πριν τη συνεδρίαση.

 


Στην Κερατέα

 

Οι δημαιρεσίες στο Δήμο Κερατέας κύλησαν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Από την μεριά της πλειοψηφίας προτάθηκαν για Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κλάδης και για τη θέση του Γραμματέα η Αντωνία Χριστοδούλου, ως  μοναδικοί υποψήφιοι για τις δύο θέσεις.

Η ψηφοφορία ανέδειξε το προεδρείο κατά πλειοψηφία:

Κωνσταντίνος Κλάδης Πρόεδρος (14 υπέρ και 5 λευκά),

Αντωνία Χριστοδούλου Γραμματέας (13 υπέρ και 6 λευκά)

Νικόλαος Στάμου Αντιπρόεδρος, (14 υπέρ και 5 λευκά).


Δημαρχιακή επιτροπή

Σωτήριος Ιατρού, Κωνσταντίνος Νικολάου, Παναγιώτης Κατσίκης, Σοφία Παπαγιάννη (της πλειοψηφίας) και  Γεώργιος Αδάμης, Βασίλειος Κόκκινος (της μειοψηφίας).

Κατά τη διαδικασία της εκλογής της Δημαρχιακής επιτροπής δημιουργήθηκε αναταραχή γιατί ο δημ. σύμβουλος Νίκος Στάμου ψήφισε τρεις υποψηφίους για τη μειοψηφία αντί για δύο που λέει ο κανονισμός.


Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  Αντώνης Αντωνίου ζήτησε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να παρουσιαστεί το "απουσιολόγιο" των Δημοτικών Συμβούλων. Προφανώς γιατί όπως άλλωστε συζητήθηκε στα “πηγαδάκια”, ο εκλεγμένος πλέον Αντιπρόεδρος Νίκος Στάμου, έχει κάνει πολλές απουσίες από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό άλλωστε η πρόταση της υποψηφιότητάς του προκάλεσε έκπληξη μεταξύ των συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού αναφέρθηκε στην πολύ καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου τα δύο πρώτα χρόνια της Δημαρχιακής περιόδου. Τόνισε πως ο αριθμός των συνεδριάσεων το 2007 και 2008 ήταν διπλάσιος από όλα τα προηγούμενα έτη, όπως επίσης και τα θέματα που ήρθαν προς συζήτηση και λήψη απόφασης ήταν κοντά τριπλάσιος, λαμβάνοντας υπόψη πως από την 1η Ιανουαρίου 2007 και σύμφωνα με τον νέο κώδικα πολλές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου εκχωρήθηκαν στην Δημαρχιακή επιτροπή.

Η αναφορά αυτή του Δημάρχου χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, γιατί δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα που διαθέτει η παρούσα Δημοτική Αρχή, στις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε τα δύο αυτά χρόνια ο Δήμος Κερατέας κυρίως στο ζήτημα της χωματερής.

 


Στην Παιανία


Στην Παιανία από την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και  Δημαρχιακής Επιτροπής, έχουμε αλλαγή στον πρόεδρο (ήταν ο Στ. Γαϊτάνης) με ένα νέο σε ηλικία σύμβουλο· τον  27 χρόνων, πρωτοστατούντα στα ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κώστα Μπουλμπέτη.  Το προεδρείο:

Κων/νος Μπουλμέτης Πρόεδρος κατά πλειοψηφία,

Κοσμάς Καρανικόλας Αντιπρόεδρος ομόφωνα και, 

Ηλίας Ζήκος Γραμματέας επίσης ομόφωνα.


Η Δημαρχιακή Επιτροπή

Σταύρος Δάβαρης (πρόεδρος). (Ο Δήμαρχος δεν κράτησε το δικαίωμα της προεδρείας). Σταύρος Γαϊτάνης, Αρης Αποστόλου, Αικατερίνη Ανδρέου, Αθανάσιος Δάβαρης, Βάσω Μπαλαούρα και Ευστράτιος Χατζηνικολάου (της μειοψηφίας).

Ο Κώστας Μπουλμέτης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είπε μεταξύ άλλων:

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας να με εκλέξει Πρόεδρό του αποτελεί μέγιστη τιμή και ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το βάρος αυτής της αποστολής και θέλω να βεβαιώσω ότι του λοιπού είμαι πρόεδρος όλων των Δημοτικών Συμβούλων, (της διοίκησης και της μειοψηφίας)-όλων των Παιανιωτών. Θέλω, όμως, με κάθε ειλικρίνεια να εκφράσω ταυτόχρονα και το σεβασμό μου, στους συναδέλφους που έκαναν άλλη επιλογή. Άσκησαν όπως οι ίδιοι έκριναν το δημοκρατικό δικαίωμά τους.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με απόλυτη αφοσίωση στους θεσμούς και προσκαλώ όλους να ανταποκριθούμε, με τη συναίσθηση της πολιτικής υπευθυνότητας που αναμφισβήτητα διαθέτουμε, στη διαδικασία της λειτουργίας του. Να δι-ορθώσουμε ό,τι είναι εσφαλμένο. Να γυρίσουμε σελίδα και να αναθεω-ρήσουμε συμπεριφορές. Να ακολουθήσουμε νέους δρόμους συνοχής, αποτελεσματικής εργασίας και συλλογικής αυτοπεποίθησης. Να αφουγκραστούμε τη νέα γενιά, και να αντιληφθούμε την καινούργια εποχή που βιώνει η ανθρωπότητα. Να πεισθούμε ότι η νέα γενιά είναι έτοιμη να αναδείξει τις ικανότητές της και να προωθήσει τον πολιτισμό της δημοκρατίας μας - τη δημοκρατία του πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δάβαρης  καινοτόμησε, προτείνοντας ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η γενιά μου αποτελεί προτεραιό-τητα για τον ίδιο, τη διοίκηση και τους συνεργάτες του.

 


Στη Ραφήνα


Στη Ραφήνα παραμένει πρόεδρος ο Κώστας Μυτιληναίος,  Αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Δρακούλης (της μειοψηφίας) καθώς και ο Γραμματέας Γεράσιμος Βουδούρης (της πλειοψηφίας).


Δημαρχιακή Επιτροπή

Νίκος Δημητρόπουλος, Βαγγέλης Μαυρουδής, Δημήτρης Μισοκοίλης, Θωμαή Αρβανιτίδου (της πλειοψηφίας), Παύλος Μπατάλης και Πέτρος Βλαχάκης (της μειοψηφίας).

Υπήρξε και ένας σύμβουλος που εξέφρασε την διαφωνία του έμπρακτα (γιατί πολλοί διαφωνούν αλλά μόνο στα “πηγαδάκια”) με τον Κώδικα Παυλόπουλου και δεν συμμετείχε στη διαδικασία.

 

Στο Γέρακα


Στο Προεδρείο του Δήμου Γέρακα επανεξελέγη ο Μανώλης Στεφανάκης πρόεδρος, η Βασιλική Μελισσά-Κόλλια Αντιπρόεδρος και η Μαρία Τριγάζη Γραμματέας.

Αντίθετα υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμβούλων της μειοψηφίας για την εκλογή της Δημαρχιακής Επιτροπής, αφού ανεξάρτητος υποψήφιος που θέλησε να συμμετέχει δεν έχει το δικαίωμα βάσει εγκυκλίου.


Ελλειμα Δημοκρατίας


Καταργεί στους ανεξάρτητους συμβούλους των Δήμων το δικαίωμα να εκλέγονται!! στα όργανα του Δήμου με εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΔΑ (49/31/12/2008). Ετσι αποκλείστηκε από το δικαίωμα συμμετοχής υποψηφιότητας ο Δ. Καρκούλιας.


Η Δημαρχιακή Επιτροπή εν τέλει αποτελείται:

Ιωάννης Λεστάκης, Αλεξ. Πυργιώτης, Φώτης Αβαρκιώτης, Σάββας Καραβίας (πλειοψηφίας) και Αριστείδης Βίτσιος, Δημήτριος Βελιώτης (μειοψηφίας).


Σ.Σ.: Εχει πολλά αρνητικά όλη η διαδικασία εκλογών Προεδρείων, και θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί από τα ανώτερα όργανα, αλλά προφανώς κάποιους βολεύει...

 


Στο Μαραθώνα


Ο Μαραθώνας έξω πάει καλά, αλλά μέσα...

Η “παγκόσμια πόλη” λοιπόν του Μαραθώνα, τρώει τα εντόσθιά της, αφού την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του 2009 για την εκλογή Προεδρείου και Δημαρχιακής Επιτροπης, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δαιδικασία!


Στη θέση του προέδρου επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Βάρσος, αλλά δεν κατάφεραν να εκλέξουν Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, παρά τις επανειλημμένες τρεις ηφοφορίες που διεξήχθησαν.

Ετσι η εκλογή επαναλήφθηκε την Κυριακή 11/1.


Από τη νέα συνεδρίαση δυστυχώς δεν καταφέραμε να μάθουμε τα αποτελέσματα, παρά τις επανειλλημμένες κλήσεις μας.


Στο Λαύριο


Στο Λαύριο το προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου διαμορφώθηκε ως εξής:

Παναγιώτης Τσίκλος πρόεδρος

Ευαγγελία Βελετάκου Αντιπρόεδρος

Ελ. Αγιουμπ-Ατάλλα Γραμματέας


Δημαρχιακή Επιτροπή:

Αντώνιος Κωστάλας, Ιωάννης Αποστολίδης, Κων/νος Τρίκκας, Σπ. Λαμπρούσης (πλειοψηφία) και Δημ. Δράκος, Σπ. Ζούκας (μειοψηφία

 


ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ


Το Προεδρείο προέκυψε κατά πλειοψηφία ως εξής:

Πρόεδρος Δεβεράκης  Ιωσήφ

Αντιπρόεδρος Τζανετή Έλλη

Γραμματέας Κοντονή/Μπαλτά Κατερίνα


Μειοψήφησε σε όλες τις εκλογές η σύμβουλος Καλλιόπη Ταουξή-Χριστιανίδη


Δημαρχιακή  Επιτροπή:

Βουτσά Βιργινία, Μπερμπάντης Γιώργος, Κυριακούλης Κώστας (πλειοψηφία) και Πλαγιαννάκος  Γεώργιος (μειοψηφία)

Αναπληρωματικά Μέλη: Μπιτάκος  Παν., Ράλλης Ηλίας, Ντούντα/Πολυχρονοπούλου Χρ. και Δαφνής  Ευάγγελος

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Παναγιώτης  Βορριάς δήλωσε: «Τα  2  χρόνια της νέας δημοτικής αρχής πορευτήκαμε με οδηγό τις αξίες της Διαφάνειας και της Συμμετοχής, εξασφαλίζοντας την αυτονομία του Δήμου από τα κάθε είδους συμφέροντα  και κατεστημένα. Με  αυτές  τις  αξίες θα  συνεχίσουμε και τα επόμενα  2 χρόνια, βέβαιοι ότι, εκφράζουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών μας».

 

Στα Γλυκά Νερά


Στα Γλυκά Νερά ανανεώθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σταύρος Θανάσης πρόεδρος

Αννα Αραγιάννη Αντιπρόεδρος (παραμένει η ίδια)

Βαγγέλης Αλμπάνης Γραμματέας (παραμένει ίδιος)


Δημαρχιακή Επιτροπή:

Νίκος Ταμπουράκης, Παν. Δημηριάδης, Ανδρέας Κοντομίχαλος (πλειοψηφία) και Κων/νος Κατσίκης (μειοψηφία).

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 302 guests και κανένα μέλος