Στην Αττική έφυγε ο Δούκας, μπήκε ο Μπούρας
Παραμένει ο Βλάχος στο πόστο του... Συντελέστηκε ο αναμενόμενος και προαναγγελθείς ανασχηματισμός της κυβέρνησης, χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες...

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ κατευνασμού

ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ και θυσιών


Στην Αττική έφυγε ο Δούκας, μπήκε ο Μπούρας

Παραμένει ο Βλάχος στο πόστο του

 

Συντελέστηκε ο αναμενόμενος και προαναγγελθείς ανασχηματισμός της κυβέρνησης, χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες.

Παρ’ όλο που δεν ασπαζόμαστε την άποψη ότι τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο, αλλά μόνον οι πολιτικές, στην προκειμένη περίπτωση, με πρόσφατη την υπερψήφιση ενός προϋπολογισμού που αποτελεί υπόβαθρο των οικονομικών επιλογών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να συμπεράνουμε με βεβαιότητα ότι δεν αναμένονται ουσιώδεις αλλαγές πολιτικής. Εξ’ άλλου το μόνιμο μοτίβο κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Καραμανλή είναι το «γρηγορότερα», όχι το «ορθότερα». Γρηγορότερα προς λάθος κατεύθυνση; Ο λαός δεν αποστρέφεται την κυβερνητική πολιτική για λόγους… ταχύτητας.

Την αποστρέφεται για λανθασμένες και σκανδαλώδεις επιλογές, ενέργειες και παραλείψεις.

Ετσι μπορούμε, όχι αβασάνιστα, να πούμε ότι ο προχθεσινός ανασχηματισμός είναι περισσότερο επικοινωνιακός και αποβλέπει στον κατευνασμό του εκλογικού σώματος και στη συσπείρωση των παλαιών ψηφοφόρων του κόμματος. Επιγραμματικά θα λέγαμε ότι ο Καραμανλής πιστός στις παραδόσεις και υπό την επήρεια των συνηθειών των εορτών της πρωτοχρονιάς, απλώς «ανακάτεψε την τράπουλα» και μοίρασε καινούρια χαρτιά.

Βέβαια του δόθηκε η ευκαιρία να ομολογήσει έμπρακτα – μετά και τις προηγούμενες απομακρύνσεις Βουλγαράκη και Ρουσσόπουλου – τις ευθύνες του για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, όπως εξ’ άλλου το είχε παραδεχθεί και με δηλώσεις του, και να απομακρύνει μεταξύ άλλων και τον μέχρι πρότινος Υφυπουργό και βουλευτή της Περιφέρειάς μας Πέτρο Δούκα, όπως και τον Αλ. Κοντό.

Η Περιφέρεια Αττικής πάντως δεν μένει παραπονεμένη, αφού υπουργοποίησε ως υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών τον βουλευτή Αττικής Αθανάσιο Μπούρα, πρόεδρο μέχρι στιγμής της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Στη θέση του, παραμένει επίσης και στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Υφυπουργός Γιώργος Βλάχος, στον οποίο αν μη τι άλλο πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε εργατικότητα και προσπάθεια.

Στα γενικότερα πλαίσια, την αποπομπή του Γ. Αλογοσκούφη μόνο ως θυσία στο βωμό της σκοπιμότητας μπορούμε να την εκλάβουμε κι όχι ως ομολογία αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και λανθασμένων επιλογών.

Τέλος θεωρούμε επιβεβλημένο να χαιρετίσουμε την υπουργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο προσδοκούμε βάσιμα, στα πλαίσια των κυβερνητικών περιορισμών μια καινοτόμα και δυναμική δράση στον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού για την Ελλάδα, παράγει, αν το θελήσουμε μακροπρόθεσμη εξωτερική πολιτική.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 guests και κανένα μέλος