Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,
 
Όπως γνωρίζετε, η Βούλα από ιδρύσεώς της έχει ένα κεντρικό κοινόχρηστο πάρκο 100 στρεμ. περίπου, ένα πάρκο που εκτός άλλων χαρακτηρίζει την φυσιογνωμία της πόλης ως κηπούπολης. Από την αρχή της 10ετίας του ‘60 και μέχρι σήμερα με συνεχείς έωλες παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, αλλοιώθηκε η μορφή του πάρκου, ενώ η επιφάνειά του έχει δυστυχώς μειωθεί κατά 50% περίπου.
 
Με δυσάρεστη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση λάβαμε γνώση της υπ΄αρ.727/08.12.15 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται απαράδεκτες ρυμοτομικές, χωροταξικές και δομικές παρεμβάσεις στο χώρο του πάρκου, όπως μεταξύ άλλων: η δημιουργία τριών δομούμενων χώρων για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και νέων κερκίδων με στέγαστρο, ο διπλασιασμός του συντελεστή δόμησης, ο υπερδιπλασιασμός του μέγιστου ύψους δόμησης, η δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και η μείωση του πλάτους δύο δρόμων. Σημειωτέον ότι, εκτός από την απουσία περιβαλλοντικής μελέτης(!), στο τοπογραφικό διάγραμμα, προβλέπονται:
συνολική επιφάνεια αθλητικών χώρων 13.900 μ2(!) και δομούμενες επιφάνειες 3.329 μ2(!).
Και όλα αυτά στο κέντρο της κηπούπολής μας!
 
Οι κατασκευές αυτές είναι αντίθετες με τον χαρακτήρα της πόλης, περιορίζουν και άλλο το πάρκο, υποβαθμίζουν και άλλο την ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής όσων δημοτών γειτνιάζουν με το πάρκο, δηλ. αντί το πάρκο να αποτελεί ένα πλεονεκτικό στοιχείο για την πόλη και τους κατοίκους, έχει εξελιχθεί σε ένα μαρτυρικό παράγοντα, ενώ ταυτόχρονα – για μια ακόμη φορά - δεν λύνουν το διαχρονικά λιμνάζον πρόβλημα της αθλητικής υποδομής της Βούλας.
 
Ως γονείς και εμείς, που και τα δικά μας παιδιά αθλούνται, γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε απόλυτα τη σημασία του αθλητισμού για τους κατοίκους (ειδικά για τα παιδιά) της πόλης μας, σε έναν χώρο σωστό, ασφαλή και επαρκή.
 
Ζητούμε
Να ανακληθεί η απόφαση 727/08.12.2015, να μελετηθεί σοβαρή και οριστική λύση στο θέμα της αθλητικής υποδομής της Βούλας, να χωροθετηθούν άμεσα επιτέλους νέες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και να κατασκευασθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εί δυνατόν και πριν από το τέλος της παρούσας διοικητικής περιόδου.
 
Ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού τού στόχου.
 
ΒΟΥΛΑ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟI
Διαβάστε σχετικά:

Άκαρπη η διαβούλευση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Βούλας

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 289 guests και κανένα μέλος