Στιγμές μεγάλης συγκίνηση έζησαν οι Πανοραμίτες, την Κυριακή 3 Απριλίου, πριν την έναρξη της Γενικής   Συνέλευσης του Εξωραϊστικού Σωματείου “Πανόραμα” Βούλας.

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, απενεμήθη τιμητική πλακέτα στον Πατέρα Γεώργιο Κονσολάκι για το ανεκτίμητο έργο του στο ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Και αποφασίστηκε να αποδοθεί αυτή η τιμή την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, γιατί είναι το ανώτερο όργανο του Συλλόγου και κορυφαίο γεγονός. Προϊστάμενος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Παπα-Γιώργης από το 2003, είναι ο ιερέας που κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της ενορίας του, να τους εμπνεύσει αίσθημα προσφοράς, να τους φέρει κοντά στο ναό και να τους κινητοποιήσει, ώστε να επιτύχουν ένα θαύμα, την ανέγερση του νεόδμητου ναού μέσα σε τρία μόλις χρόνια και την άμεση αγιογράφηση, που κοντεύει να ολοκληρωθεί πλήρως!

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρόεδρος του Σωματείου Αντρέας Αγγελιδάκης μίλησε για το έργο του Παπα-Γιώργη στο κοινό, που γέμισε την αίθουσα του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

«Είναι δύσκολο να βρεί κανείς λόγια για να εκφράσουν αυτό που η καρδιά όλων μας θέλει να απευθύνει στον καλό Ιερέα μας, αφού η προσφορά του και το έργο του δύσκολα χωράνε σε λόγια.

Χωράει μόνο στις καρδιές μας και εκεί γίνεται ….Ευχαριστία, Σεβασμός. Αίσθημα Ευγνωμοσύνης, αλλά και Θαυμασμός. Θαυμασμός για τον Ιερέα που με επιμονή, ακούραστη και αγωνιώδη προσπάθεια , αλλά και με τον ακέραιο χαρακτήρα του, κινητοποίησε με ευσέβεια τη βοήθεια των πιστών και κατάφερε σε λίγα χρόνια να ολοκληρώσει την ανέγερση του Ιερού μας Ναού του Αγίου Νεκταρίου. Αυτού του «ανθρώπινου θαύματος» που θαυμάζουν σήμερα όλοι οι πολίτες του Δήμου και όχι μόνο.

Η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση στην αποστολή του, το πνεύμα αυτοθυσίας που διακρίνει τον πατέρα Γεώργιο και η έμπρακτη αγάπη του για τον καθένα μας ξεχωριστά, μας κάνει να αισθανόμαστε ως κοινότητα χριστιανών, ως ενορία την ολοκλήρωση που μας γαληνεύει και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους απ’ ότι πριν.

Πατέρα Γεώργιε,

Ίσως παραξενευτείς και αισθανθείς και λίγο αμήχανα για τους θριαμβευτικούς τόνους που φανερώνονται από την επιθυμία μας να σας αναδείξουμε και να σας τιμήσουμε.

Όμως η ζωή σου, το έργο σου και το παράδειγμα σου δικαιώνουν την ανθρώπινη παράδοση των τίμιων και εργατικών ανθρώπων, που κυριολεκτικά θεμελιώνουν τα έργα ολόκληρων γενεών με τη δύναμη της προσφοράς και την αξιοσύνη τους. Έτσι δεν αισθανόμαστε καθόλου ότι υπερβάλουμε….

...Κέρδισες την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιστών της ενορίας μας, κατάφερες και έφερες στην εκκλησία -με τον υπέροχο λόγο σου- όλους τους Πανοραμίτες, οι οποίοι μέσα από το παγκάρι, το δίσκο και το κερί αλλά και με το πλήθος των ανώνυμων και επώνυμων δωρεών τους στάθηκαν δίπλα σου και σε βοήθησαν.

...Και εκεί που έβαζε τις τελευταίες πινελιές σε αυτό το θαυμαστό έργο του Αγίου μας, του Αγίου Νεκταρίου τον κατέβασαν από τη σκαλωσιά και του είπαν παπά Γιώργη ότι δεν είσαι καλός. Η αντίδρασή σου ήταν ταπεινή όπως και η διαδρομή σου. Βούρκωσαν τα μάτια σου και είπες: Γιατί Θεέ μου;

Και εμείς ρωτήσαμε Γιατί δεν είναι καλός; Αν δεν είναι ο παπά Γιώργης καλός τότε ποιος είναι; Ταπεινά και εμείς όπως μας έμαθες παπά Γιώργη θέλουμε απάντηση στο Γιατί.

Πατέρα Γεώργιε, δικέ μας παπά Γιώργη ήρθες στην ενορία μας. Σε έφερε ο Άγιος Νεκτάριος στις 15 Μαρτίου το 2001. Σε μια δοκιμαζόμενη Ενορία. Με το έργο σου και τον χαρακτήρα σου ρίζωσες στις καρδιές μας και δεν θα φύγεις ποτέ.

Κατάφερες να εκφράσεις αυθεντικά τον Έλληνα ιερέα και την ιστορική του εικόνα. Για ό,τι υπήρξες σε τιμούμε και σε αγαπούμε. Στη ζωή σου θα σε συνοδεύει πάντα η αγάπη και η ευγνωμοσύνη μας.

Ευχή μας και επιθυμία μας είναι να είσαι πάντα καλά παπά Γιώργη μας!!!

Ο παπα-Γιώργης πολύ συγκινημένος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την αγάπη του και μίλησε με λόγια της καρδιάς για τα χρόνια της κοινής πορείας στο ναό τους, που, όπως είπε, είναι τα καλύτερα της ιεαρατικής του ζωής.

Αξιος” φώναξαν όλοι μαζί.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 guests και κανένα μέλος