Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γιώργος Πατούλης, και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α., καθηγητής Μελέτιος- Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος τίμησαν εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Ανάμεσά τους τιμήθηκαν και οι Ομάδες Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, στις οποίες υπεύθυνοι από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λιοδακάκης και ο Δημήτρης Σόφος. Κάθε χρόνο οι Ομάδες προσφέρουν ουσιαστικά τόσο σε θέματα πρόληψης, προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και καταστολής φυσικών καταστροφών, σε συνεργασία πάντα με τις υπηρεσίες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.
 
Από το 2009, οπότε και ιδρύεται η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και μετέπειτα Δήμου Σαρωνικού, στη σύσταση της οποίας πρωτοστατεί ο νυν Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, συμβάλει ουσιαστικά στον ετήσιο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, αλλά και την πρόληψη φυσικών καταστροφών και κυρίως την ενημέρωση και κινητοποίηση εθελοντών και κατοίκων.
 
Για μια ακόμα φορά, ο Δήμος Σαρωνικού συγχαίρει όλα τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και τους ευχαριστεί για την ουσιαστική προσφορά τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος