«Το "δίκτυο υπηρεσιών απασχόλησης- EURES" της ΕΕ και η διαδικτυακή του πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας, δεν πρόκειται να προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση στα πάνω από 27 εκατομμύρια-επίσημα καταγεγραμμένους- άνεργους στην ΕΕ. Αντίθετα συνιστά ένα εργαλείο προμήθειας πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, καταγγέλλει η Ευρωβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
 
Το δίκτυο "EURES" δεν είναι καινούργιο, υπάρχει δεκαετίες και τώρα «ανασυγκροτείται» σε αντιδραστική κατεύθυνση για την περαιτέρω «προώθηση της κινητικότητας», για «ευπροσάρμοστο» εργατικό δυναμικό, με διαρκή περιπλάνηση από χώρα σε χώρα κι από κλάδο σε κλάδο.
 
Στην πλατφόρμα "EURES" εντάσσονται πλέον εκτός των ίδιων των ενώσεων των βιομηχάνων, και τα «ιδιωτικά γραφεία απασχόλησης», δηλαδή τα δουλεμπορικά γραφεία, περιλαμβανομένων και των περιβόητων «εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων». Αναβαθμίζονται και νομιμοποιούνται και με τη βούλα τα δουλεμπορικά γραφεία για φτηνό κι «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό.
 
Η GUE και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) υπερψήφισαν τον αντιδραστικό κανονισμό.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 422 guests και κανένα μέλος