Η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ανταποκρινόμενη στο αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κρωπίας, όπως τέθηκε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, για επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού παρευρέθη, 24 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημαρχείο Κρωπίας με τον Διευθυντή της, Απ. Λυμπέρη και την Α. Φραγκάκη. Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης με την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Αργυρώ Βήχου (μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου) πλαισίωσαν τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής ενώ συμμετείχαν και τεχνικοί υπεύθυνοι της Κοινοπραξίας Σταύρος Ιακωβίδης και Χρύσανθος Μπούκουρας που εκτελούν το έργο και προέβησαν από κοινού στην ενημέρωση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος ΔημήτριοςΚιούσης άνοιξε τη διαδικασία ενημέρωσης σημειώνοντας ότι αυτή η συνάντηση γίνεται γιατί η μείζονα αντιπολίτευση δεν θεωρεί ότι μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος να της παρέχουν αξιόπιστη ενημέρωση, κάτι που δεν δέχθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσηςΑθηνά Κιούση υποστηρίζοντας ότι ήθελε μια επίσημη ενημέρωση με τα υπεύθυνα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για το έργο.

Σ.σ. δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο δήμαρχος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να προσφέρουν επίσημη ενημέρωση, κατά την άποψη της Αθηνάς Κιούση.

Ετσι λοιπόν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής (Π.Α.) Απόστολος Λυμπέρης προέβη σε μια ενδελεχή παρουσίαση του έργου από το 2011 και μετά. Εξήρε το ρόλο και την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Κρωπίας και της Περιφέρειας Αττικής από την έναρξη του έργου έως σήμερα αποδίδοντας τα εύσημα. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα τόσο, στον Δήμαρχο Κρωπίας από το 2011 έως σήμερα, Δημήτρη Κιούση όσο και στον πρώην Δήμαρχο Παιανίας, Δημήτρη Δάβαρη καθώς και στον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου για την καθοριστική συμβολή τους, ιδιαίτερα στην άμεση, πέραν του σύνηθες, διεκπεραίωση διαδικασιών περιβαλλοντικών εγκρίσεων για τον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης. Ξεκαθάρισε ότι οι όποιες άλλες καθυστερήσεις του έργου γίνουν, αφορούν κυρίως την ανασκαφική αρχαιολογική έρευνα σε διάφορα σημεία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων. Για τα αρχαιολογικά ευρήματα είπε ότι άξιζε τον κόπο αυτή η διαδικασία γιατί ήταν και είναι αξιόλογα και αποτελούν επένδυση για την Ελλάδα.

Για τις εκκρεμείς διαδικασίες απαλλοτριώσεων θεωρεί ότι με τη βοήθεια του Δήμου Κρωπίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του, δεν θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση. Ενώ το ίδιο επικαλέστηκε για τις εκκρεμότητες του υποθαλάσσιου αγωγού που αφορούν αδειοδοτήσεις από το Υπ. Οικονομικών. Σημαντική επίσης έκρινε την καθυστέρηση από την διαδικασία της τραπεζικής αργίας και των συνεπειών από την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς (28.05.2015 έως 24.08.2015).

Ακολούθησε διάλογος, ερωτήσεις και τοποθετήσεις στα ερωτήματα που έθεσε η μείζων αντιπολίτευση.

Σημαντικές κρίνονται οι εξηγήσεις της Περιφέρειας, του Δήμου και της Κοινοπραξίας για τις τοπικές συνδέσεις με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και για ποιο λόγο δεν γίνονται τώρα συνδέσεις, για τις τεχνικές δυσκολίες σε διάφορα σημεία του Κορωπίου και τους τρόπους ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το κόστος των συνδέσεων και την σταδιακή ένταξή τους στο Μητρώο Αποχέτευσης (μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από πέρσι με αίτηση που υπάρχει στον www.koropi.gr).

Η πρόοδος των εργασιών έχει την ακόλουθη εικόνα σε ποσοστά εκτέλεσης : Εσωτερικό Δίκτυο Κορωπίου στο 85%, Συλλεκτήριοι Αγωγοί 86%, Αγωγοί διάθεσης 63%, Μέτωπο σήραγγας (εργασίες ξεκίνησαν στις 14.12.2015 στην είσοδο της σήραγγας και εκκρεμούν διαδικασίες απαλλοτρίωσης στην έξοδο της σήραγγας), ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου 65% εργασιών Πολιτικού Μηχανικού και 35% ηλεκτρομηχανολογικών, Υποθαλάσσιος Αγωγός (εκκρεμούν αδειοδοτήσεις από Υπ. Οικονομικών).

apoxetefsi antipolitefsiΤο μεγάλο έργο πνοής για τα Μεσόγεια παρατείνει το χρόνο εκτέλεσής του έως τις 7 Απριλίου 2017, κυρίως λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών, και μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία έως τις 7 Απριλίου 2018.

Συμμετείχαν ακόμη: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας Θεοφάνης Μιχαιρίνας, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Νικόλαος Γιαννάκος, Θοδωρής Γρίβας, η προϊσταμένη της Τ.Υ Κρωπίας Αργυρώ Βήχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Παναγιώτης Πολίτης, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Σταμάτιος Ντούνης και Αγγελική Λειβαδίτου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Κερασιώτης, Παναγιώτης Τσιμπικσιόγλου και Θωμάς Πρόφης,

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος