Εντονος προβληματισμός, για την οιικονομική κρίση, αναπτύχθηκε από τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (14/12) στην Πνευματική Εστία του Δήμου Βούλας, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου...

Αριστερή διέξοδο από την κρίση

προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Εντονος προβληματισμός, για την οιικονομική κρίση, αναπτύχθηκε από τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (14/12) στην Πνευματική Εστία του Δήμου Βούλας, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Τη διοργάνωση της συγκέντρωσης είχει ο ΣΥΡΙΖΑ Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης - Κορωπίου, τη συζήτηση διηύθυνε ο Γεν. Γραμματέας του Συνασπισμού Μιλτ. Καβράκος, την δε θεματολογία ανέπτυξαν οι ομιλητές Γιάννης Τόλιος Δρ. Οικονομικών Επιστημών, μέλος της Ε.Γ. του Συνασπισμού και ο Οικονομολόγος Τράπεζας Ελλάδος, μέλος της Γραμματείας ΑΚΟΑ Μάκης Μπαλαούρας.


Οχι νεοφιλελεύθερες συνταγές


Ο Γιάννης Τόλιος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ, παραπαίει κάτω από το βάρος της κρίσης και των αδιεξόδων της πολιτικής της, τόσο στην οικονομία, όσο και σε όλους τους τομείς (σκάνδαλα, αυταρχισμός, ανεργία, ακρίβεια, κά), ενώ στη νέα γενιά αντί για μέλλον προσφέρει…σφαίρες!”

Με το νέο προϋπολογισμό 2009 είπε ο Γ. Τόλιος, “και στον όνομα δήθεν αντιμετώπισης της κρίσης, δίνει απλόχερα στις τραπεζίτες το τεράστιο ποσό των 28 δις € (11,4% του ΑΕΠ), επιβραβεύοντας τους υπεύθυνους, ενώ για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και φτωχά λαϊκά στρώματα (ανέργους, νεολαία, κλπ), υπόσχεται τα ίδια και χειρότερα. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) δεν αμφισβητεί το «μπόνους» των 28 δις € στις τράπεζες, αλλά περιορίζεται στην καταγγελία….των διαδικασιών και στην αναμονή ανόδου στην εξουσία, στα πλαίσια της δικομματικής εναλλαγής σε όφελος των κατεστημένων συμφερόντων.!!

Με το νέο προϋπολογισμό 2009, η κυβέρνηση το μόνο που «εγγυάται» στους εργαζόμενους, είναι αύξηση φόρων (από 57 δις σε 64 δις € ή κατά 12%), περικοπές κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, μείωση αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, αύξηση ανεργίας, κά. Πρόκειται για επιλογές που επιδεινώνουν την κρίση και φορτώνουν τις συνέπειες στα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού. Δυστυχώς ούτε τα μέτρα που εξάγγειλε η ΕΕ, προστατεύουν τους εργαζόμενους, ενώ το βάρος των υποχρεώσεων μετατοπίζεται στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, προς «δόξαν» του νεοφιλελεύθερου Σύμφωνου Σταθερότητας, που ψήφισαν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ!”

Η “αριστερή διέξοδος” από την πρόσφαγη οικονομική κρίση, για τη χώρα μας πρέπει να περιαλαμβάνει μεταξύ άλλων”.


Μείωση φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων. Μείωση έμμεσων φόρων. Αύξηση φορολογίας μεγάλων εισοδημάτων και περιουσίας, πάταξη φοροδιαφυγής «εχόντων και κατεχόντων». Επαναφορά της φορολογίας στα έσοδα της εκκλησίας που κατάργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταπολέμηση της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα. Κατάργηση όλων των κρυφών λογαριασμών των υπουργείων, κά. Οικονομικοί πόροι και πλούτος υπάρχει. Χρειάζεται δικαιότερη κατανομή και ορθολογική διαχείριση τους, με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια”.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο ομιλητής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αγωνίζεται για “κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και αντικατάσταση του από νέο σύμφωνο με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την περιβαλλοντική φροντίδα”.

 


Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος