Στη συζήτηση για το προσφυγικό και τη Σένγκεν, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω :

"Η συζήτηση για τη Σένγκεν και την Ελλάδα αποτελεί μοχλό της ΕΕ για πιο αποφασιστική εφαρμογή μέτρων καταστολής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με ξεδιάλεγμα, των αναγκαίων για τα μονοπώλια, προσφύγων. Δεν αποφασίζετε να "επιστρέφουν" όπως λέτε. Τους απελαύνετε πίσω στην κόλαση των πολέμων που η ίδια η ΕΕ και οι σύμμαχοί της δημιούργησαν και οξύνουν. Τα "ευρωπαϊκά σύνορά" σας σημαίνουν γκριζάρισμα συνόρων στο Αιγαίο.

Τα τείχη ορθώνονται με τη Σένγκεν σε ισχύ και έτσι φουντώνουν τα κυκλώματα διακινητών, ενώ κατάσχονται οι τελευταίες οικονομίες των προσφύγων, αποθρασύνοντας τις φασιστικές ορδές.

Η Σένγκεν δεν καταργεί τους ελέγχους, αλλά τους επεκτείνει ηλεκτρονικά, με βιομετρικά στοιχεία και φακέλωμα. Είναι η εφαρμογή των διατάξεων 19 και 26 της Σένγκεν που επιβάλλει συνοριακούς ελέγχους, με τον ορατό κίνδυνο να εγκλωβιστούν μαζικά χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Είναι άμεση ανάγκη η απευθείας μεταφορά των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους κι οι λαοί να εντείνουν την πάλη τους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και προσφυγιά.".

02/02/2016 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ       προσφυγες

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος