Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της χώρας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Η προθεσμία ορίστηκε από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

 

Η καταληκτική προθεσμία είναι 29 Φεβρουαρίου, και μετά απ’ αυτήν δεν θα γίνεται δεκτή καμμία αίτηση.

 

Σχετικά έχουν σταλεί εγκύκλιοι σε όλα τα Λύκεια της χώρας καθώς και υποδείγματα αιτήσεων - δηλώσεων, που μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές. Ακόμη μπορεί να τις προμηθευτεί από το διαδίκτυο, όπου θα βρει και πληροφορίες για το πώς θα τις συμπληρώσει. Ακολούθως βεβαίως θα πρέπει να την καταθέσει στο Λύκειο όπου φοιτά για την ηλεκτρονική υποβολή της.

Οι ημερομηνίες ισχύουν και για τους μαθητές και αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση.

 

Το Υπ. Παιδείας ενημερώνει τους υποψηφίους:

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

 

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας καιτις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

 

Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

 

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 232 guests και κανένα μέλος