Διερεύνηση απολήξεων αγωγών από τις αρμόδιες αρχές στο αντιπλημμυρικό έργο ζητάει ο δήμαρχος Σαρωνικού

O Όρμος της Αναβύσσου, προφανώς δέχεται λύματα ασυνείδητων συμπολιτών που τα ρίχνουν στο δίκτυο ομβρίων. Δεν είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ανατολική Αττική. Το έχουμε δει και στο Κορωπί και στην Παλλήνη και αλλού, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό τους καλοκαιρινούς μήνες. Το βλέπουμε όμως και στις παραλιακές πόλεις, δυστυχώς, ρυπαίνοντας έτσι τις ακτές, με κίνδυνο για τους λουόμενους.

 

Το είδαμε και στο Δήμο 3Β, το οποίο διαθέτει κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, αλλά τα φρεάτιά του υπερχείλισαν κατ’ επανάληψιν τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε μία ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, όπως άλλωστε και η Ανάβυσσος.

 

Την αμφισβήτηση απολέων αγωγών στον κόλπο της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας, μέσω του αντιπλημμυρικού έργου της Αναβύσσου, έχει διαπιστώσει και η δημοτική αρχή, την οποία απασχολεί ιδιαίτερα.

 

Τις τελευταίες δε ημέρες, στην Ανάβυσσο και Παλ. Φώκαια έχει προκληθεί αναστάτωση από διαμαρτυρίες κατοίκων για παράνομες συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης με τον αγωγό των ομβρίων υδάτων.

 

Ο Δήμος Σαρωνικού δια του δημάρχου Γεωργίου Σωφρόνη, με επιστολή του (1935/8/2/2016) απαιτεί τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών· της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και της Υγειονομικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Αττικής.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ζητά από τις υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν έλεγχο στην οδό Μικράς Ασίας και στο υπόλοιπο δίκτυο στην περιοχή Βούρλων Αναβύσσου, όπου και υλοποιείται το αντιπλημμυρικό έργο από την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να διαπιστωθεί η πατρότητα των απολήξεων των αγωγών, αλλά και να ελεγχθεί αν πρόκειται για αγωγό ή αγωγούς λυμάτων παρακείμενων οικιών.

 

Ιδιαιτέρως, θίγει ο Γ. Σωφρόνης την πιθανότητα έκθεσης της δημόσιας υγείας, αλλά και του τεράστιου περιβαλλοντικού εγκλήματος, το οποίο συντελείται σε περίπτωση που επαληθευθούν οι καταγγελίες.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων λουομένων που επισκέπτονται την περιοχή κατά τους θερινούς μήνες».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος