Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, διεμείφθησαν διαξιφισμοί και έντονες αντιπαραθέσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μέσα στη γενική μελανή εικόνα του, μία ευχάριστη νότα ήταν οι βραβεύσεις παιδιών της Βούλας που επρώτευσαν σε εξωσχολικές διακρίσεις...

  • Διαβάστε και σχετική δήλωση της Ηλέκτρας Τσιριγώτη για το Τεχνικό πρόγραμμα.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ


Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, διεμείφθησαν διαξιφισμοί και έντονες αντιπαραθέσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέσα στη γενική μελανή εικόνα του, μία ευχάριστη νότα ήταν οι βραβεύσεις παιδιών της Βούλας που επρώτευσαν σε εξωσχολικές διακρίσεις.


Ο Αγγελος Αποστολάτος ζήτησε προ ημερησίας το λόγο διατυπώνοντας ένα παράπονο προς το πρόσωπο του προέδρου, γιατί επέτρεψε στον Δ. Κιούκη να μιλήσει εναντίον του με απρεπείς χαρακτηρισμούς εν απουσία του, ενώ στον ίδιον που έθεσε ένα ερώτημα προσπάθησαν να τον αποτρέψουν «γιατί ο κ. Κιούκης ήταν απών».

Το ερώτημα που είχε καταθέσει ο Α. Αποστολάτος, το οποίο είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο φύλλο, ήταν: «εάν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, είναι συμβατό να έχει χωματουργικές εργασίες στο Δήμο».


“Οι περισσότεροι ήσασταν δημοτικοί μου σύμβουλοι”!


Ο Αγγελος Αποστολάτος επανήλθε στο ερώτημα και απαντώντας σε αιχμές για την δημοτική του πορεία τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι περισσότεροι εκ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και ο Δήμαρχος υπήρξαν μέλη στο συνδυασμό μου στις τρεις νικηφόρες για μένα δημοτικές εκλογές”.

Αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τα οποία είδε στο τελευταίο φύλλο της «ΕΒΔΟΜΗΣ», τις απρεπείς εκφράσεις του Δ. Κιούκη στη συνεδρίαση της 10/12, απόντος του Α. Αποστολάτου. «Ότι ο Αποστολάτος είναι πολιτικό πτώμα».


Ακολούθησε μία ανταλλαγή από πλευράς Κιούκη και Μάντεση κατηγοριών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν κατηγορίες που προέρχονταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επί δημαρχίας Α. Αποστολάτου, Γεώργιο Μάντεση.


Όταν κατηγορείς μία χρονική σου περίοδο, κοιτάξου στον καθρέφτη… λέει ο λαός.


Επιθυμίες και ευχολόγιο το Τεχνικό πρόγραμμα”


Ο δήμαρχος εισηγούμενος το τεχνικό πρόγραμμα δήλωσε ότι «δεν έχω να πω πολλά πράγματα, το τ.π. είναι τα έργα και οι προμήθειες που θα εκτελεστούν το 2009. Φυσικά έχουμε προηγηθεί και προϋπολογίσει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ποια έργα έχουν την προτεραιότητα.

Είναι ένας κατάλογος νέων έργων που θα έχουν μια συγκεκριμένη ωριμότητα. Θα σεβαστούμε το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα. Ενδεικτικοί είναι οι προϋπολογισμοί που έχουν μπει.

Το τεχνικό πρόγραμμα είναι επιθυμίες και ευχολόγια γιατί βαδίζουμε με το επιχειρησιακό πρόγραμμα, κατέληξε ο δήμαρχος.


Ο Α. Αποστολάτος ζήτησε εξηγήσεις για το κονδύλι των καυσίμων το οποίο θεώρησε ιδιαίτερα υπερβολικό σε σχέση με άλλους Δήμους που έχουν τρεις φορές περισσότερα αυτοκίνητα και πολύ χαμηλότερο κονδύλι καυσίμων.

Ετσι λοιπόν είπε ότι«Σ’ αυτό το πρόγραμμα δεν ψηφίζω τα καύσιμα. Τα θεωρώ υπερβολή».

Δεν ψηφίζω κανένα έργο του συγκεκριμένου εργολάβου, λόγω της συγγένειας με το δήμαρχο που παίρνει τα περισσότερα έργα και έχει τις περισσότερες υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς.

Δεν ψηφίζω τα έργα όπως ποδηλατοδρόμιο, ανάπλαση παραλίας κλπ. με τα νούμερα που βάζετε. Αυτά τα νούμερα τα θεωρώ εξωπραγματικά, εξωγήινα. Με 3 εκατομμύρια ποδηλατόδρομο δεν το έχω δει πουθενά στον κόσμο».


Ο Π. Θανόπουλος μίλησε για το τοιχίο της οδού Θεμιστοκλέους το οποίο δεν έχει ψηφίσει ποτέ (420.000 + 300.000 ευρώ) καθώς και το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κόδρου 800.000 ευρώ. Ακόμη δεν ψήφισε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Σ.Σ. Για το θέμα των έργων στο Πανόραμα θα επανέλθουμε γιατί είναι αξιον προσοχής!


Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη αναφέρθηκε στην προχειρότητα του τεχνικού προγράμματος και ρώτησε – ευθέως – όπως είπε το Δήμαρχο: «Ηρθαμε να συζητήσουμε ένα ευχολόγιο ή ήρθαμε να συζητήσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα. Αν ήρθαμε να συζητήσουμε ένα ευχολόγιο να μην προχωρήσω παραπέρα στη συζήτηση. Αν ήρθαμε να συζητήσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα να συζητήσουμε σοβαρά. Γιατί μέχρι στιγμής σοβαρή συζήτηση δεν έχει γίνει».

Ο Δήμαρχος απάντησε: Εγώ το είπα πριν από εσάς. Ουσιαστικά είναι ένας μπούσουλας, το τεχνικό πρόγραμμα με βάση και το σεβασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος που έχουμε ψηφίσει και από εκεί και πέρα θα δούμε, τι κονδύλια θα μπουν στον προϋπολογισμό. Και εμένα να με ρωτήσετε δεν ξέρω τι κονδύλια μπορούν να μπούνε και δεν μπορώ να σας απαντήσω για το τάδε με την τάδε πίστωση.


Αναφέρθηκε ακόμη η Ηλ. Τσιριγώτη στις εισηγήσεις των υπηρεσιών, οι οποίες αναφέρουν ως νέα έργα τις αναπλάσεις και τις συντηρήσεις. Τα παγκάκια του πάρκου, για παράδειγμα, δεν είναι νέο έργο, είπε.

«Δεν μας έκαναν την τιμή οι υπηρεσίες να βάλουν ούτε τα σύνολα των έργων.

…Μια υπηρεσία που σέβεται τον εαυτό της και μια Αντιδημαρχία που σέβεται τον εαυτό της, δεν θα επέτρεπε να έχει τέτοιο σχετικό σημείωμα στο τεχνικό πρόγραμμα», επεσήμανε και δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει.

 

Η Νανά Καραγιάν επεσήμανε ότι δεν βλέπει κανένα κωδικό για σχολείο, ούτε σαν προοπτική, όχι μόνο για το 3ο Γυμνάσιο (που μάλλον θα χαθεί για την πόλη), αλλά ούτε για νηπιαγωγείο, ούτε για δημοτικό, ούτε τίποτα άλλο.

Για το Κολυμβητήριο δεν βλέπω τίποτα, για τα αδέσποτα ζώα δεν βλέπω τίποτα, παρά το ότι έχουμε καθημερινά κρούσματα με δαγκώματα και τραυματισμούς σε πολίτες.

Και κατέληξε: «αισθάνομαι ότι το τεχνικό πρόγραμμα υποτιμά τη νοημοσύνη των συμβούλων και του λαού της Βούλας».


Ο Γιάννης Σκουμπούρης τόνισε ότι το τ.πρ. υστερεί σε περιβαλλοντικές δράσεις, αν και έχει ειδικό τεύχος για το περιβάλλον.

Εκρινε αναγκαία μία μελέτη για τη χωροθέτηση των κάδων.

Υπάρχει μια πλημμέλεια στην προετοιμασία του προγράμματος.

«Δεν βλέπω τίποτα για το χώρο δίπλα από το 2οΛύκειο που συζητάμε για αθλητική ενότητα!», επεσήμανε και καταψήφισε το τ.πρ. πλην αυτών των έργων που μιλούν για συντήρηση.


Η Νανά Καραγιάν επανήλθε στο ερώτημα που έχει καταθέσει προ μηνών, αφού δεν έχει πάρει απάντηση προφανώς, για πολεοδομικές ατασθαλίες του κτιρίου στη συμβολή των οδών παραλιακής και Λεωφ. Βάρης, ζητώντας από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ. Κιούκη να της απαντήσει, αφού είχε δεσμευθεί σε προηγούμενο Δ.Σ.

Αντ’ αυτού προηγήθηκε ο δήμαρχος απαντώντας με τη γνωστή “κασέτα”: «ο μη αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».


Σ.Σ.: Εμείς τώρα τι να υποθέσουμε ότι έχει παρανομίες και «μη το συζητάτε» ή ότι η ερωτούσα σύμβουλος έχει παρανομίες; Γρίφος…


Όμως ο Δ. Κιούκης απάντησε ότι ενημερώθηκε και διαβίβασε στην Πολεοδομία. «Εχει επιληφθεί η Πολεοδομία αλλά δεν γνωρίζω τι έγινε. Η πολεοδομία πήγε μία φορά και βρήκε το κτίριο κλειστό, και μεθοδεύουμε να πάει την επόμενη φορά».


Αυτό ερέθισε τα αντανακλαστικά της Ηλ. Τσιριγώτη η οποία του απάντησε: «Δεν σας τιμά να μη γνωρίζετε τι πράττει η Υπηρεσία της οποίας προϊστασθε. Δεν σας τιμάς να μη ξέρετε τι έκανε η Πολεοδομία. Εγώ, που έχω περάσει μόνο απέξω, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τουλάχιστον στο συντελεστή δόμησης έχει υπέρβαση 250τ.μ. Μη μας κοροϊδεύουν οι υπηρεσίες ότι πήγανε εκεί πέρα και δεν είδανε τίποτα. Εγώ είμαι μηχανικός και πέρασαν απέξω και είδα..».

 

Και ένα χαρούμενο γεγονός

 


Τέσσερα παιδιά αρίστευσαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας και άλλα τέσσερα σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες.


Η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Παιδείας Μαριάννα Μαυραγάνη, ήταν εκείνη που και λόγω επαγγέλματος, παρακολουθεί από κοντά τα παιδιά και ανακάλυψε τα ταλέντα και πρότεινε να τα βραβεύσουν, πράγμα που έγινε αποδεκτό από τη Δημοτική Αρχή.

H Μαριάννα Μαυραγάνη λοιπόν, προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Απόψε έχουμε τα παιδιά αυτά κοντά μας, με τους γονείς, τους δασκάλους τους, για να μοιραστούμε μαζί τους τη χαρά της επιτυχίας τους και να τους δείξουμε έμπρακτα και τη δική μας περηφάνια για το ήθος, τις προσπάθειες και την κατάκτηση της κορυφής τιμώντας συγχρόνως στο πρόσωπό τους τα παιδιά που χτίζουν το μέλλον το δικό τους και της πατρίδας μας».


Η βράβευση

Δημήτρης Παπαδημητρίου του Ευ., μαθητής της 3ης Λυκείου (1ο βούλας), 1ος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, χρυσό μετάλλιο. Εκλήθη από το πανεπιστήμιο M.I.P. ως υπότροφος.

Γιάννης Παρόλας του Β., 2ος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Μαθηματικής εταιρείας – φοιτητής ήδη στο Ε.Μ.Π. (τμήμα Η/Υ), αργυρό μετάλλιο.

Λύτος Κων/νος του Ε. μαθητής της 3ης Λυκείου (1ο Βούλας) 3ος στον ίδιο διαγωνισμό με χάλκινο μετάλλιο.

Καντσός Θεμιστοκλής του Εμ. Μαθητής της 3ης τάξης του 1ου Γυμνασίου Βούλας, 2ος με αργυρό μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό.


Στον αθλητισμό

Αρά Τζανικιάν, μαθητής 3ης τάξης (2ο Γυμνάσιο) κατέκτησε το Πανελλήνιο χρυσό στο Ζίου Ζίτσου (1η θέση).

Ορέστης Λαζανάκης, Πανελλήνιο χρυσό στο Ζίου Ζίτσου, 1ος στους βαλκανικούς αγώνες στο ίδιο άθλημα.

Μιχάλης Μιχαιρίνας μαθητής στο 1ο Γυμνάσιο, κατέκτησε το χρυσό στους πανελλήνιους αγώνες του Ζίου Ζίτσου και δεύτερος βαλκανιονίκης στο duo System

Μιχάλης Φαφαλής, μαθητής της 1ης τάξης (2ο Λύκειο), παγκόσμιος πρωταθλητής στις καταδύσεις, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 επισκέπτες και κανένα μέλος