Καταψήφισε η μειοψηφία της Βάρης το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, όπου κυριαρχούν τα έργα συντήρησης· τα καθημερινά δηλαδή. Εκείνα που διεκπεραιώνουν οι ίδιες οι υπηρεσίες, με έργα ρουτίνας θα λέγαμε.
Η οικονομία δυσπραγία των Δήμων, δημιουργεί αδιέξοδα και έλλειψη έργων, που θα έδιναν νέα πνοή.
Οι παρατάξεις  μειοψηφίας το καταψήφισαν...

Με αισιοδοξία έργων το Τεχνικό Πρόγραμμα Βάρης


Καταψήφισε η μειοψηφία της Βάρης το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, όπου κυριαρχούν τα έργα συντήρησης· τα καθημερινά δηλαδή. Εκείνα που διεκπεραιώνουν οι ίδιες οι υπηρεσίες, με έργα ρουτίνας θα λέγαμε.

Η οικονομία δυσπραγία των Δήμων, δημιουργεί αδιέξοδα και έλλειψη έργων, που θα έδιναν νέα πνοή.

Οι παρατάξεις  μειοψηφίας το καταψήφισαν.

 

Συνεδρίαση για το τεχνικό Πρόγραμμα πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης την περασμένη Δευτέρα 15/12/08. Ο Δημήτρης Αναστασίου, προ ημερησίας, διάβασε παλιά ανακοίνωση (2006), που είχε κυκλοφορήσει η παράταξη του Παν. Καπετανέα, όταν ήταν αντιπολίτευση, στην οποία κατηγορούσε την τότε πλειοψηφία του Δημάρχου Δημήτρη Αναστασίου και την καλούσε  να «επανέλθετε στα πλαίσια της νομιμότητας». Μιλούσε για  «αποκορύφωση της αλαζονείας, της παρανομίας και προχειρότητας, για υφαρπαγή της αποδοχής και στήριξης του προϋπολογισμού του Δήμου, στην πιο σημαντική απόφαση του Δήμου, όπως είναι ο προϋπολογισμός. Πριν καν συζητηθεί στη Δημαρχιακή Επιτροπή και ληφθεί απόφαση, την εμφανίσατε ως εγκεκριμένη»…


Με τα ίδια όπλα…

Όταν γράφουμε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τα γραπτά μένουν (scripta manent). Ετσι λοιπόν με το ίδιο νόμισμα ο Δ. Αναστασίου πήρε «το αίμα του πίσω», αφού κατά πως λέει ο λαός «δάσκαλε που δίδασκες», έπραξε το ίδιο και η παρούσα πλειοψηφία του Καπετανέα.

Λέει λοιπόν ο Αναστασίου:

«Τότε ως αντιπολίτευση ισχυριζόσασταν αυτά τα πράγματα. Και εν ολίγοις αυτό το θέμα υπάρχει και σήμερα. πριν καν συνεδριάσει το Δημ. Συμβούλιο η Δημαρχιακή Επιτροπή έχει συγκληθεί, θεωρώντας δεδομένο το Τεχν. Πρόγραμμα το οποίο θα το λάβει a priori  δεδομένο».

«Αυτό το πράγμα σας εκφράζει σήμερα, κύριε Δήμαρχε;»

 

Το πνεύμα είναι το ίδιο, και τότε και τώρα για τυπικούς – ουσιαστικά – λόγους συγκάλεσε συνεδρίαση της Δ.Ε. πριν καν ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα, θεωρώντας δεδομένη την υπερψήφισή του! Για κάτι αντίστοιχο είχε κατηγορηθεί τότε ο Δ. Αναστασίου, και με πολύ βαριές κουβέντες.


Ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει ότι δεν έχει πρόβλημα να μεταθέσει την ημερομηνία, αλλά δημιουργείται πρόβλημα στις πληρωμές.

 

Ο Δήμαρχος μίλησε για μια σειρά έργων που προβλέπονται στο τ.π. Οτι η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά αισιοδοξεί ότι η χρονιά που έρχεται θα αποδώσει περισσότερα στο Δήμο και στους δημότες.


Στα νέα Εργα συγκαταλέγονται:

– Κατασκευή Δημοτικού Κτιρίου      

– Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου

– Ανάπλαση Δημ. νεκροταφείου

– Οδοποιϊα, αναπλάσεις, πλακοστρώσεις.

– Καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

– 2ος Βρεφονηπιακός σταθμός στη Μηλαδέζα

– 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης (Ασύρματος)

– Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

– Χώρος περιπάτου στα Λιμανάκια της Βάρκιζας

– Κτηματογράφηση - πολεοδόμηση -- Πράξη εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλης σε οικιστικές περιοχές Α’ και Β’ κατοικίας εντός ΓΠΣ.

– Αντικατάσταση πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης

– Μελέτη οριοθέτησης ρέματος Μηλαδέζα

– Αρχιτεκτονική μελέτη Ωδείου Αναγυρούντος και βιοκλιματικού, Μουσείο διαχρονικού πολιτισμού.

Οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά και η ανεξάρτητη σύμβουλος καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα. Αν και η Λ. Αργυροπούλου, είχε δηλώσει, όταν παραιτείτο ότι στηρίζει το πρόγραμμα της πλειοψηφίας, πράγμα που της επεσήμανε και η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Σουτόγλου.

 

“Δεν ξέρει ούτε τον τρόπο ούτε τη μέθοδο,  που θα την οδηγήσουν στη λύτρωση”


Ο Δ. Κυπριώτης κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή για έλλειψη πραγματικής γνώσης των προβλημάτων και των αναγκών του τόπου. Τους κατηγόρησε για γάντζωμα με “αλαζονική συμπεριφορά” στη “μικρή τους εξουσία”.


Η Δημοτική μας Αρχή, τόνισε ο Δ. Κυπριώητς, “προσπαθεί να πείσει, πρώτα το ΔΣ και ύστερα τους Δημότες, ότι τις λύσεις όλων των θεμάτων τις έχει  έτοιμες, αλλά χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο. Όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Έχει μπλέξει σε έναν κυκεώνα προβλημάτων και δεν έχει και δεν ξέρει ούτε τον τρόπο ούτε τη μέθοδο, αλλά ούτε και τα έσοδα εκείνα που θα την οδηγήσουν στη λύτρωση.

Και ενώ υπάρχουν αυτές οι αδυναμίες, έρχεται η Δημοτική μας Αρχή ύστερα από 2 χρόνια, να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


 Παρουσιάζει ένα γιγαντωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα, κοντά στα 7εκατ. Ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα από Εθνικά και  Ευρωπαϊκά Προγράμματα που εγγράφει στο ΤΠ, με αβέβαιη τη χρηματοδότησή τους,  τη στιγμή που ο πραγματικός Προϋπολογισμός του Δήμου, δε μπορεί ακόμη, παρά τα   4 δάνεια που έχουν παρθεί στα τελευταία 5 χρόνια, να ξεπεράσει τα 10 εκατ. Ευρώ!!


Και κατέληξε λέγοντας: το παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα, το θεωρούμε πέρα για πέρα αναξιόπιστο, επειδή δε στηρίχτηκε σε προτάσεις φορέων και απλών πολιτών και ούτε μας ζητήθηκε καμία άποψη, στη βάση τουλάχιστον της  Συμμετοχικής Δημοκρατίας. Για όλους αυτούς τους λόγους,  δε μπορούμε να δώσουμε τη  θετική μας ψήφο.   

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 επισκέπτες και κανένα μέλος