Ας μην ξεχνούν όσοι θριαμβολογούν για τις υπογραφές που ”έπεσαν” ότι και στην προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε γίνει συμφωνία του “αμαρτωλού” ΤΑΪΠΕΔ με την αραβοτουρκική εταιρεία Jermyn Street Real Estate. Η εταιρεία όμως αποχώρησε κακήν κακώς μετά από τη γνωστή απόφαση του ΣτΕ. Το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά.
Μετά από την πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα απόπειρα του κάνει η κυβέρνηση και το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ, να εκποιήσουν τις υποδομές και τα ιστορικά μνημεία 3000 χιλιάδων χρόνων του Λιμανιού του Πειραιά, του σημαντικότερου σε ιστορία λιμανιού στον κόσμο, προσπαθούν τώρα να εκποιήσουν και τα ιστορικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της χερσονήσου της Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα τη νύχτα της παραμονής πρωτοχρονιάς και ενώ όλοι αμέριμνοι γιορτάζαμε τον ερχομό του νέου χρόνου, χωρίς να μπορούμε να φαντασθούμε τι θα μας ξημερώνε, το ΤΑΪΠΕΔ υπέγραφε την εκποίηση ενός χώρου απείρου φυσικού κάλους και μεγάλης ιστορικής σημασίας, όπως είναι η Βουλιαγμένη.
Συγκεκριμένα η χερσόνησος της Βουλιαγμένης συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων, στην οποία περιλαμβάνονται περιοχές απολύτου προστασίας, πλούσιο δασικό οικοσύστημα και αρχαιολογικοί χώροι, κινδυνεύει και πάλι να εκποιηθεί στον Όμιλο Jermyn Street Real Estate, μετά από την πρώτη απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Βέβαια τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του ΤΑΪΠΕΔ, για να χρυσώσουν το χάπι και να κάμψουν τις αντιστάσεις των πολιτών προβάλλουν τη συμφωνία σαν “τελειωμένη”, ενώ επαναλαμβάνουν κατά κόρον το αστείο επιχείρημα ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος θα είναι μικρή, γιατί “μόνο” 14 πολυτελείς βίλες (resort) για κροίσους θα γίνουν. Όμως εκτός του ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από τα 14 resort θα είναι μεγάλη, μας κρύβουν ότι στη συμφωνία, εκτός από τα 14 resort προβλέπονται ελικοδρόμια, μαρίνα για τον ελλιμενισμό πολυτελών σκαφών, γήπεδα γκολφ και τένις, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.
Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως ότι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου πήραν την απόφαση της απόρριψης του προηγούμενου σχεδίου, γιατί ανάμεσα στα άλλα ερμήνευσαν το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι ”έχει αναχθεί σε συνταγματικά προστατευόμενη αξία το οικιστικό, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών”. Και αυτή η συνταγματική δέσμευση ισχύει και για τη νέα καταστροφική συμφωνία που προσπαθούν μάταια κυβέρνηση και ΤΑΪΠΕΔ να επιβάλλουν
Eκτός όμως από την προαναφερόμενη απόφαση του ΣτΕ, το Νοέμβριο του 2013, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) χαρακτήρισε σαν αρχαιολογικό χώρο τη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης, και τα υπάρχοντα γνωστά αρχαιολογικά μνημεία (Ναός Απόλλωνα Ζωστήρα, Ιερατική Οικία, Αρχαία Δεξαμενή, καθώς οι δύο κυκλικοί πύργοι των κλασικών χρόνων)και τα ενέταξε σε ζώνες απόλυτης προστασίας (Ζώνη Α). μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΚΣΤ΄ Εφορίας.
asteras
 
Επίσης οκτώ μήνες αργότερα, στις 31 Ιουλίου 2014, ένας άλλος επίσημος θεσμικός φορέας και μάλιστα διεθνής, Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το δασικό χαρακτήρα της χερσονήσου. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος, με υπόμνημά του προς την Εισαγγελία, κατονομάζει το προηγούμενο, πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και τους απελθόντες Περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Σγουρό και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κων/νο Καράμπελα, σαν υπαίτιους για την εκποίηση των τριακοσίων ογδόντα (380), περίπου, στρεμμάτων, Δημόσιου Δάσους, μαζί με τον Αστέρα, στον Όμιλο Jermyn Street Real Estate.  
 
Με βάση τα δεδομένα αυτά οι συλλογικότητες και οι πολίτες από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αλλά και από άλλες περιοχές που για χρόνια αγωνιζόμαστε εναντίον της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας μας και εν προκειμένω για την αποτροπή της εκποίησης των ιστορικών μνημείων και του δάσους της Βουλιαγμένης νιώσαμε δικαιωμένοι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και πιστεύαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα σέβονταν την απόφαση αυτή και θα έβαζε οριστικό τέρμα στην επιχειρούμενη εκποίηση των αρχαίων μνημείων και του δασικού οικοσυστήματος της Βουλιαγμένης. Όμως με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση του ΤΑΪΠΕΔ, αγνοώντας σκόπιμα τις συνταγματικές απαγορεύσεις για εκποίηση ιστορικών μνημείων και φυσικών οικοσυστημάτων επιχειρεί εσπευσμένα την πραγματοποίηση της παράνομης επένδυσης, εκχωρώντας την ιστορία και το φυσικό πλούτο της χώρας μας στους δανειστές σύμφωνα με τις επιταγές του τρίτου μνημονίου.
 
Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτά, για τα οποία τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε. Οι πολίτες και οι φορείς δε θα επιτρέψουμε να γίνουν τα ιστορικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας βορά στην καταστροφική βουλιμία των κερδοσκόπων, στο όνομα της “σωτηρίας της πατρίδας’
Θα προσφύγουμε και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα πραγματοποιήσουμε καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, όχι μόνο στην Αττική και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα σε συντονισμό με άλλους φορείς και κινήματα θα οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Γιατί γνωρίζουμε ότι αν πραγματοποιηθούν όσα προβλέπονται και στη νέα συμφωνία (επτάστερα ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, ελικοδρόμια, μαρίνα για τον ελλιμενισμό πολυτελών θαλαμηγών, γήπεδα γκολφ και τένις και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις), το δάσος θα καταστραφεί, τα μνημεία της ιστορίας θα απαξιωθούν. Παράλληλα εάν κτισθούν τα 14 προβλεπόμενα resort (υπερπολυτελείς βίλες για κροίσους) και πουληθούν σε παράγοντες της οικονομικής ή πολιτικής ελίτ από την Ελλάδα ή το εξωτερικό ή γενικότερα σε πρόσωπα, για τα οποία προβλέπεται ασφάλεια υψηλού βαθμού, ακόμα και η πρόσβαση στη χερσόνησο θα είναι απαγορευμένη στους πολίτες.
 
Για τους λόγους αυτούς συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
 
-Να ακυρωθεί κάθε η διαδικασία εκποίησης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, διότι συνιστά περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, οικονομικό, κοινωνικό και νομικό σκάνδαλο.
Να απεμπλακεί η χερσόνησος της Βουλιαγμένης από το ΤΑΪΠΕΔ.
 
-Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί είναι γνωστός ο αμαρτωλός ρόλος του στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της ιστορίας της πατρίδας μας.
 
-Να κηρυχθεί ολόκληρη η χερσόνησος περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο που θα προσφέρει ήπια αναψυχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, σε αρμονική συνύπαρξη με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις,
Οι συλλογικότητες που μέχρι τώρα συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΘΕΑ” ΒΟΥΛΑΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΥΘΟΥ
ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ
Πληροφορίες.: 6934239530 – 6932432916 – 6977990887

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 242 guests και κανένα μέλος