Εκρηκτική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία και νηπιαγωγεία στην Αν. Αττική μετά τις γιορτές σχετικά με τα κενά, καταγγέλουν Εκπαιδευτικοί, αιρετοί Ανεξάρτητων Κινήσεων.

Λόγω αδειών εγκυμοσύνης και αδειών για λόγους υγείας που ξεκίνησαν μετά τις γιορτές έχουν δημιουργηθεί 30 κενά δασκάλων τάξης και νηπιαγωγών. Δηλαδή οι μαθητές σε 30 τάξεις (8 τμήματα νηπιαγωγείων - περιλαμβάνονται και τα 3 τμήματα ολοήμερου στο Λαύριο που δε λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς καθόλου) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ μετά τις γιορτές.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση του 10ου Αχαρνών που εκτός από τα δύο κενά ειδικοτήτων που έχει από την αρχή της χρονιάς προστέθηκαν και δύο κενά δασκάλων τάξης!!!

Τα κενά αυτά έρχονται να προστεθούν στα κενά που δεν έχουν καλυφθεί από την αρχή της χρονιάς και είναι:

• τα πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων - 35 από αυτά ζήτησε επειγόντως η Δ/νση Αν. Αττικής προκειμένου να καλύψει την πλήρη λειτουργία του πρωϊνού προγράμματος που ακόμα δεν έχει καλυφθεί σε πολλά σχολεία

• ενώ παραμένουν τα δεκάδες κενά δασκάλων για τμήματα ολοήμερων σχολείων (που είναι πάρα πολλά που δεν ξεκίνησαν ποτέ να λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς) καθώς και κενά σε τμήματα ένταξης και τα 67 κενά δασκάλων για παράλληλης στήριξη.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς ακόμα και τα σχολεία που λειτουργούν με πλήρες πρωϊνό πρόγραμμα σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ το αναλυτικό πρόγραμμα και καλύπτουν απλά τις ώρες με την καθ΄όλα παράνομη "απασχόληση" των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, με ότι ώρες περισσεύουν από όποια ειδικότητα ή δάσκαλο καλύπτονται οι ώρες εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων που λείπουν!!!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος