Εκρηκτικό θα λέγαμε το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης στη Βάρη. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε, με σύσσωμη την αντιπολίτευση θα ζητάει την αναβολή του, να επιμένει να ξανασυζητηθεί: Η εκποίηση δημοτικών εκτάσεων προκειμένου να γίνουν έργα οδοποιίας....

Εκποίηση δημοτικής γης για

κατασκευή δημοτικών κοινoφελών έργων


Εκρηκτικό θα λέγαμε το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης στη Βάρη. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε, με σύσσωμη την αντιπολίτευση θα ζητάει την αναβολή του, να επιμένει να ξανασυζητηθεί: Η εκποίηση δημοτικών εκτάσεων προκειμένου να γίνουν έργα οδοποιίας.


Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, προτείνει να εκποιήσει δύο περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, ένα κομμάτι δίπλα από το Goody’s και ένα κομμάτι στη Βάρκιζα στα όρια με τη Βουλιαγμένη, προκειμένου να κάνει επενδύσεις μέσα στο 2009 και για κατασκευή δημοτικών κοινωφελών έργων.

Ο επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Ελεθ. Αργυρουδάκης χαρακτήρισε φιλέτο το κομμάτι δίπλα από το Goody’s (που έχει προέλθει από εισφορά σε γη) και ρώτησε το δήμαρχο γιατί θέλει να το εκποιήσει.

Η απάντηση ήρθε από τον δήμαρχο, ότι «πρέπει να φύγουν οι κάτοικοι της Μηλαδέζας από τη λάσπη, και να γίνει το Δημοτικό Κτίριο».

Ο Αργυρουδάκης ρώτησε με απορία: «Δηλαδή πουλάμε ένα οικόπεδο για να κάνουμε δρόμο;»

Ο Ε. Αργυρουδάκης επεσήμανε ότι το κομμάτι στη Βάρκιζα είναι 20 στρέμματα και μόνο τα 500μ.  είναι εντός σχεδίου. Ολο το κομμάτι έχει επαφή μόνο με το εγκεκριμένο (τα 500μ. δηλαδή). Και μάλιστα είναι εν μέρει καταπατημένο. Αν μπορούσατε να το ξεκαθαρίσετε και μετά να το εκποιήσετε όλο. «Θα είναι μεγάλο σφάλμα να το δώσουμε. Θα δώσουμε το εντός σχεδίου και θα μείνει το εκτός σχεδίου και το καταπατημένο; Θα είναι μεγάλο λάθος: Διαφωνώ στην εκποίηση, αλλά τουλάχιστον δώστε όλο το κομμάτι  και όχι μόνο το εντός σχεδίου».

Ο Δήμαρχος δέχθηκε την πρόταση του Ελ. Αργυρουδάκη και είπε θα προσπαθήσει να το εντάξει με τη Νομαρχία στο σχέδιο για να δώσει όλη τη στρεμματική έκταση.


Και ο  Δ. Αναστασίου διαφώνησε και επεσήμανε ότι «η εκποίηση είναι η τελευταία λύση. Είναι περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και τα έργα που προτίθεστε να κάνετε δεν έχουν μπει στον προϋπολογισμό». Το θεωρεί μείωση για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Και κατέληξε: «Τι είναι οι δρόμοι; Εξαντλήσαμε όλα τα άλλα ενδεχόμενα;»


Και η Λυδία Αργυροπούλου (ανεξάρτητη) το χαρακτήρισε από τα πιο εμπορικά σημεία της Βάρης το κομμάτι δίπλα από το Goody’s.

Ο Δήμαρχος απάντησε: «Υπάρχουν υποβαθμισμένες περιοχές όσον αφορά την οδοποιία Μία είναι η Μηλαδέζα. Εγώ θέλω να εκπληρώσω έναν πόθο των κατοίκων της Μηλαδέζας να φύγουν από τη λασπουριά. Θα γίνει ένα κτίριο για να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου  και να γίνουν οι πλακοστρώσεις πεζοδρομίων. Θα πάρουμε ένα ποσό για να ξεκινήσουμε την εργολαβία».


Ο Δημήτρης Κυπριώτης τόνισε: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι τίποτα από ότι λέτε και από ότι κάνετε. Και την ίδια εμπιστοσύνη χάνουν και όσοι εμπιστεύθηκαν.

Πριν δύο χρόνια ακριβώς ο κ. Αργυρουδάκης σας βομβάρδιζε με ερωτήσεις  για το θέμα του Goody’s. Προσπαθούσατε να τον αποφύγετε, λέγατε δεν ξέρω και τέτοια. Ηρθε και επαληθεύθηκε ότι ήταν προδιαγεγραμμένο σχέδιο τι πάει να γίνει εκεί πέρα. Και απεδείχθη. Το ξεπουλήσαμε για 500.000 ευρώ. Τουλάχιστον η αντιπολίτευση σας έλεγε: “ζητήστε ένα εκατομμύριο”. Εσείς βιαστήκατε να το δώσετε και ακόμα δεν έχουμε δει τα λεφτά.

Η τιμή μονάδος λοιπόν δεν σας ενδιέφερε.

Χάνονται τα συμφέροντα του Δήμου γιατί δεν θα εισπράξετε το ποσό που αξίζει. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας και έχετε κάνει τη μεταγραφής στο Υποθηκοφυλακείο. Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι, όταν δούμε τις εταιρίες».


Οσο ένα εκτός σχεδίου στο Χέρωμα


Ο Βασίλης Γούλας διαφώνησε κάθετα με το «φιλέτο του Δήμου στο Goody’s», όπως είπε. 369.000 απέφερε στο Δήμο, «είναι ισόποσο με ένα ακίνητο εκτός σχεδίου στο Χέρωμα!» Αυτό εφάπτεται με τη Λεωφ. Βάρης και έχει μεγάλη εμπορική αξία και θα μπορούσε να το αξιοποιήσει ο ίδιος ο Δήμος, έτσι που να του αποφέρει σε διάρκεια ένα έσοδο, κατέληξε ο Β. Γούλας.


“Η καθημερινότητα του πολίτη”

“Λυπάμαι γι’ αυτούς τους συμβούλους που είπαν ότι ξεπουλάμε την περιουσία του Δήμου. Για μας, πρώτη ανάγκη είναι η καθημερινότητα του Δημότη.

…Το κομμάτι του Goody’s είναι από το μερίδιο διανομής. Αυτή η διαδικασία προχωράει πολύ αργά. Μπορεί να κάνει και ένα χρόνο. Ετσι χάνουμε το παιχνίδι της καθημερινότητας», τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος.

Την αναβολή που ζήτησε όλη η μειοψηφία καταψήφισε η πλειοψηφία και προχώρησε στην υπερψήφιση της εκποίησης.

 

Να βρουν άλλη λύση

 

Σ.Σ. Κατανοούμε την πρόθεση του Δημάρχου να κρατήσει το λόγο του στους κατοίκους της Μηλαδέζας και να φανεί συνεπής στις υποσχέσεις που έδωσε όταν έβγαινε δήμαρχος, για να τους φτιάξει δρόμους και πλακοστρώσεις, αλλά η εκποίηση γης – σε μια τέτοια στιγμή μάλιστα – δεν είναι η καλύτερη λύση.

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να το μελετήσει από όλες τις πλευρές. Ισως να βρει κάποια άλλη λύση που να μην «τραυματίζει» το Δήμο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 147 guests και κανένα μέλος