Ο εθελοντισμός είναι προσφορά ψυχής στο κοινό καλό. Για το λόγο αυτό για το Δήμο Λαυρεωτικής είναι ιδιαίτερη τιμή που και φέτος, ο Σύλλογος Εθελοντών Πυρασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας, προσέφερε με γνήσιο αλτρουισμό και γενναιότητα τις υπηρεσίες του, στον κοινό αγώνα για την προστασία του δασικού πλούτου, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου.
Ο εξαιρετικός σχεδιασμός, η κοινή δράση, η ετοιμότητα και η ανθρωπιά που διακρίνουν την ομάδα εθελοντών, έδρασαν ως καταλύτες σε ένα θαυμαστό αποτέλεσμα, το οποίο δεν επηρεάστηκε από το γενικότερο αρνητικό κλίμα της οικονομικής κρίσης. Αντίθετα, οι ενέργειες και ο συντονισμός χαρακτηρίστηκαν από το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, στοιχεία που μέσα και από την αρωγή του Δήμου, διασφαλίζουν μια αποδοτική συνεργασία.
 
Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυρασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας απαρτίζεται από ένα δυναμικό άνω των 50 ατόμων, ενώ στην κατοχή του υπάρχουν οχήματα με αντλίες πυρόσβεσης, όσο και άντλησης υδάτων, αλυσοπρίονα για κοπή δέντρων σε περίπτωση θυελλωδών ανέμων, πριονίδι για επίστρωση του δρόμου σε σημεία που λαμβάνει χώρα κάποιο ατύχημα, μεγάλες ποσότητες αλατιού για τις χιονοπτώσεις και φυσικά μεγάλα αποθέματα τόλμης και υπευθυνότητας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ από κάθε δημότη, αλλά και προσωπικά από το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά σε όλα τα μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους.
Η περίοδος της Πολιτικής Προστασίας μόλις ξεκίνησε (1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου), ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα σεζόν και ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, ως σταθερός συντονιστής και συνοδοιπόρος.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 guests και κανένα μέλος