oikonomou-bas.jpgΕξι βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής, έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου σε συγκέντρωση που οργάνωσε η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ των «Γλυκών Νερών» την περασμένη Τετάρτη...

Αξονες για μια πολιτική Νομού Ανατολικής Αττικής

έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου


Εξι βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής, έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου σε συγκέντρωση που οργάνωσε η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ των «Γλυκών Νερών» την περασμένη Τετάρτη, τρεις Δεκέμβρη στο κατάμεστο πράγματι Δημαρχείο της πόλης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής αναφέρθηκε στις θέσεις του για μια καλύτερη και μια αποτελεσματικότερη πολιτική στην Ανατολική Αττική.  Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν η διαχείριση των θεμάτων της Ανατολικής Αττικής να γίνετε πλέον από την Αθήνα».

Οι έξι βασικοί άξονες, για μια πολιτική Νομού στην Ανατ. Αττική, που αναφέρθηκε εκτεταμένα ο βουλευτής είναι οι εξής, συνοπτικά:

  • «Η πράσινη ανάπτυξη»,

  • το περιβάλλον,

  • οι μεταφορές,

  • η υγεία,

  • η παιδεία και

  • η δικαιοσύνη


Νέα και οριστικά σχέδια πόλεων


Ο Βουλευτής μίλησε για ισχυρούς δήμους, για την ανάπτυξη του τουρισμού ως συγκριτικό πλεονέκτημα, για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου αλλά και των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Τόνισε ότι «για μια σωστή ανάπτυξη βασικός άξονας είναι η δημιουργία νέων και οριστικών Σχεδίων Πόλεων» και συνέχισε λέγοντας «το αποχετευτικό σύστημα είναι το μείζον ζήτημα, ήρθε η ώρα για άμεση λύση».

Για το θέμα των απορριμμάτων τόνισε ότι «Αυτή τη στιγμή η Αττική διαχειρίζεται τα απορρίμματα των Αθηνών. Η Αττική πρέπει να κάνει διαχείριση μόνο των δικών της απορριμμάτων με νέες μορφές διαχείρισης και με τη συνεργασία όλων των Δήμων για μια κοινή απόφαση».

Είπε ότι «η Ανατολική Αττική πρέπει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες για την παιδεία». Μεγαλύτερες πιστώσεις, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος δεσμεύονται πως ως μελλοντική Κυβέρνηση θα παρέχουν με προτεραιότητα.

«Η Ανατολική Αττική πρέπει και προσφέρεται να διεκδικήσει την έδρα για Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ πρέπει να είναι το όραμα μας για το μέλλον», όπως τόνισε ιδιαίτερα.

Επιπλέον, έθιξε το θέμα της ίδρυσης Πρωτοδικείου Ανατολικής Αττικής, ένα ζήτημα το οποίο πρώτος ο ίδιος έφερε στο φως της δημοσιότητας με ερωτήσεις του στη Βουλή.

Τέλος, τόνισε ότι ονειρεύεται την στιγμή που στην Ανατολική Αττική το δημοφιλέστερο και επικρατέστερο μέσο μεταφοράς θα είναι το ΤΡΑΙΝΟ. 

 

Την ομιλία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο φιλοξενών Δήμαρχος Γλ. Νερών Γ. Σιώκος και Γέρακα  Αθ. Ζούτσος, ο πρώην Δήμαρχος Παλλήνης Γ. Σμέρος,  ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αντιπολίτευσης, Θ. Μπαλλής και ο νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Μπαρούτας και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Παλλήνη Ενότητα και Προοπτική» Δημοτικός Σύμβουλος,  Τάσος Μπουντουβάς. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, φίλων του κινήματος και ενεργοί πολίτες.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος προτάσεων και γόνιμης κριτικής με την προτροπή να μην επαναλάβει το ΠΑΣΟΚ τα λάθη  του παρελθόντος. Χαρακτηριστική «αντίθεση» οπτικής, η θέση πώς «το χειρότερο ΠΑΣΟΚ, είναι καλύτερο από τη Ν.Δ.», που εξέφρασε την αγανάκτηση του λαού για τη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα με την παρούσα κυβέρνηση και του αντίλογου που εκφράστηκε, «…δεν επιλέγουμε ένα ΠΑΣΟΚ ως “μη χείρον βέλτιστον”, αλλά ένα κόμμα σωστό, ειλικρινές και φιλολαϊκό».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 guests και κανένα μέλος