Με ένα βίντεο τραβηγμένο από ψηλά, παρουσιάζοντας τμήματα του Δήμου 3Β και των τριών πόλεων, ξεκίνησε η παρουσίαση της εκδήλωσης που είχε οργανώσει ο Δήμος 3Β, προκειμένου να κάνει απολογισμό του πρώτου έτους δημοτικής πλειοψηφίας ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η εκδήλωση έγινε στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με την παρουσία πλήθους δημοτών.

Δεξιά και αριστερά του Δημάρχου παρευρίσκοντο καθήμενοι όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση: «Πράγματι ζούμε στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας!!! Αδιάψευστος μάρτυρας αυτές οι εικόνες που είδαμε. Και όλα αυτά είναι στην πόλη μας δίπλα μας κοντά μας».

Σημείωσε ότι: «το έργο της Δημοτικής Αρχής γίνεται με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη διαχείριση της καθημερινότητας και το σχεδιασμό του αύριο. Με το έργο που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει πολλά χρόνια θέματα που απασχολούσαν την πόλη μας, έχουμε βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, και έχουμε θέσει γερές βάσεις για τη δημιουργία υποδομών που θα επιτρέψουν στην πόλη μας να γίνει πρότυπο πόλης και σημείο αναφοράς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».

Με έναν καταιγισμό λόγου και μακράς διάρκειας αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου αναλυτικά. Παρουσιάζουμε επιλεκτικά:

 

1. Λειτουργία Δήμου – Οργάνωση Υπηρεσιών – Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου

 • Ηλεκτρονική διαδυκτιακή εφαρμογή «novoville» με την οποία, μέσω έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας, γίνεται άμεση καταγραφή των προβλημάτων και αυτόματη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου

 • - σύστημα «Novoville» (ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου μέσω κινητού τηλεφώνου για οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίσουν στην πόλη) και νέος πενταψήφιος αριθμός κλήσης το 15888 για διευκόλυνση των κατοίκων.

 • Για πρώτη φορά καταγράφηκε το σύνολο σχεδόν της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

 • Υπήρχαν στον Δήμο μας εγκαταστάσεις που επί 25 χρόνια λειτουργούσαν παράνομα ή παράτυπα. Αυτές είτε νομιμοποιήθηκαν, είτε κατεδαφίστηκαν. Νομιμοποιούνται και αδειοδοτούνται όλοι αθλητικοί χώροι και βρίσκεται σχεδόν στη μέση η διαδικασία μεταγραφής των σχολικών μονάδων της ΔΕ Βάρης και Βουλιαγμένης στο Δήμο από τον ΟΣΚ.

 

2. Περιβάλλον – Πράσινο – Καθαριότητα

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνονται μικρές παρεμβάσεις οι οποίες θα δημιουργούν όμως δυσανάλογα μεγάλη προστιθέμενη αξία στην πόλη. Πιστεύουμε ότι με πολλές τέτοιου είδους παρεμβάσεις μπορούμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.

 • Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας με το Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού για την προσωρινή χρήση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του γειτονικού Δήμου, με την κατασκευή δεύτερης ράμπας φόρτωσης από τον Δήμο μας, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και εργατοώρες.

 • Έγινε προμήθεια 3 μηχανικών σκουπών καθώς επίσης και ενός τροχήλατου μηχανικού σαρώθρου.

 

3. Υποδομές – Προγραμματισμός- Έργα

- ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μελέτης και διαβούλευσης ανάπλασης της Πλατείας της Βάρκιζας ύψους 350 000 €, η ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου ύψους 570 000 € και του κοινόχρηστου χώρου δίπλα του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στο Δίλοφο ύψους 285 000€. Μαζί με τις πλατείες αυτές ολοκληρώθηκε και η μελέτη για τη διαμόρφωση της Οδού Μαρώτη (Περικλέους) όπου αποφασίστηκε η τοποθέτηση σύγχρονων ανασχετήρων ταχύτητας (χτιστά τραπεζοειδή σαμαράκια) πλήρως εναρμονισμένα με τις προβλέψεις του νόμου. Όλα αυτά τα έργα υποδομής στη Βάρη είναι πλέον στη φάση δημοπράτησης.

 

4. Παιδεία

 • Μετά από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με το ΣΑΑΚ Βούλας, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, αποφασίστηκε από τον συνεταιρισμό να δωριστεί στο Δήμο μας έκταση εντός σχεδίου πόλεως 8,5 στρεμμάτων στην Οδό Σπετσών στο Ο.Τ. 110, η αντικειμενική αξία της οποίας ανέρχεται στα 9,7 εκατομμύρια Ευρώ, προκειμένου μετά από προσπάθειες δεκαετιών να στεγαστεί το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας.

 • Μετά από συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ, ξεκόλλησε μετά από 11 χρόνια η υπόθεση του κληροδοτήματος Μποτόπουλου στην Κάτω Βούλα όπου θα στεγαστεί το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας

 

5. Κοινωνική Μέριμνα

 • Λειτουργεί κοινωνικό συσσίτιο σε εγκατάσταση του Δήμου με αποτέλεσμα να σιτίζονται  οι περίπου 100 συμπολίτες μας, 3 φορές την εβδομάδα, όπου προμηθεύονται τρόφιμα για όλες τις μέρες τις εβδομάδας.

 • Λειτούργησε η Εστία Αλληλεγγύης του Δήμου στο πρώην λιμεναρχείο Βουλιαγμένης το οποίο προσφέρει στους συνδημότες μας ρούχα, είδη οικιακής χρήσης και τρόφιμα.

 • Λειτουργεί Κοινωνικό Φαρμακείο στη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης το οποίο σε συνεργασία με την εθελόντρια Φαρμακοποιό παρέχει φαρμακευτική κάλυψη σε 80 ανασφάλιστους,

 • Λειτουργεί στη ΔΕ Βάρης δημοτικό φυσικοθεραπευτήριο το οποίο είναι άρτια εξοπλισμένο και παρέχει υπό την εποπτεία συντοπίτη μας εθελοντή ιατρού, δωρεάν φυσικοθεραπεία σε όσους έχουν σχετικό παραπεμπτικό από ιατρό.

 

6. Πολιτισμός – Αθλητισμός

 • Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός ξεχωριστού χώρου πολιτισμού ο Δήμος ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ενοικίαση του κτηρίου της Ακαδημίας Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Παύλου (κόκκινο πέτρινο κτήριο) και της μετατροπής του μετά από σημαντική ανακατασκευή σε πολυχώρο πολιτισμού με υπαίθριο εκθεσιακό χώρο και δημοτική βιβλιοθήκη με δημιουργία χώρου διαλέξεων όπως επίσης και υπαίθριου δημοτικού θερινού κινηματογράφου. Οι πρώτες συναντήσεις με την Ακαδημία Αθηνών και την Διεύθυνση κληροδοτημάτων της Περιφέρειας έγιναν, η μελέτη διαμόρφωσης ανατέθηκε και προχωράει και ξεκινάμε την απαιτούμενη τροποποίηση ρυμοτομικού, του εν λόγω οικοπέδου για να προσαρμόσουμε τις χρήσεις γης.

Στο κάλεσμα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ανταποκρίθηκαν, και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, οι Δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού Αργυρούπουλης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, η πρ. Βουλευτής και Υπουργός Άντζελα Γκερέκου, ο επί σειρά ετών Δήμαρχος Κρωπίας, Πέτρος Παπαγιαννόπουλος.

Από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας παρευρέθη ο Σπύρος Βαλάτας, και ο Φαίδωνας Φιορέντζης, (μέλος Τοπικού Συμβουλίου Βάρης), εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και τοπικών ΜΜΕ.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του έργου αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκλεγμένους συμβούλους σε όλα τα όργανα του Δήμου και τους εργαζόμενους που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν σ’ αυτό. Η ομιλία έκλεισε με την ακόλουθη δήλωση του Δημάρχου:

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 328 επισκέπτες και κανένα μέλος