Το 2ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την δημιουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας, που θα αποτελείται από 5 έως 11 μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση δημάρχου και η θητεία τους είναι 3ετής, βάσει του Ν. 2713/1999 άρθρο 16.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να κατατεθούν προτάσεις από τις παρατάξεις με ένα μικρό βιογραφικό για να γίνει η επιλογή.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε ο προβληματισμός για το πόσο αντικειμενικό μπορεί να είναι και πώς μπορούν να προφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών.

Τις ενστάσεις τους εξέφρασαν όλοι οι επικεφαλείς του Δημοτικού Συμβουλίου (Θ. Ματόπουλος, Δημ. Δόγκας & Κώστας Πασακυριάκος), και αυτός ήταν ο λόγος που το καταψήφισαν.

Πολύ εύστοχα μας θύμισε ο Κ. Πασακυριάκος τον “Αστυνομικό της γειτονιάς”, που μετά από τις πολλές χαφιέδικες συμπεριφορές, κατήργησαν το θεσμό. Και διάβασε από τον κώδικα: «Εργο του Τ.Σ.Π.ΠΑ. είναι η μελέτη και καταγραφή παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο» και έφερε παραδείγματα παραβατικής συμπεριφοράς γι’ αυτούς που θα αποτελούν το Τ.Σ.Π.ΠΑ όπως τους κατονόμασε ο δήμαρχος (δικαστικοί, ψυχολόγοι, αστυνομικοί, πανεπιστημιακοί).

Παραβατική συμπεριφορά γι’ αυτούς που βάζουμε να μας φυλάνε, θα είναι η κατάληψη του πρ. κάμπινγκ Βούλας, η διαμαρτυρία ενός Συλλόγου που θα την εκφράσει με μία κατάληψη δημόσιου χώρου για μία ώρα.

Ή πρόθεση όσων προβλέπονται από την οδηγία της Ε.Ε. είναι αυτή και η πρόθεση των Κυβερνήσεων που θέλουν να έχουν τέτοια συμβούλια για να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση είναι αυτή.

Οσο για τις “σάλτσες” που αναφέρονται ως εκδηλώσεις που μπορεί να οργανώνει το Τ.Σ.Π.ΠΑ, καλύπτονται θαυμάσια από το νομικό πρόσωπο του Δήμου ΟΑΠΠΑ και την Κοινωνική του υπηρεσία. Η φράση του Σπύρου Βαλάτα τα λέει όλα: «Οποιος φοβάται την αστυνόμευση σημαίνει ότι σκέπτεται ο ίδιος παραβατικά!»

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι άλλο ένα βήμα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών. Να θυμηθώ τη λέξη “συνεργάσιμος πολίτης”, που μας παραπέμπει σε μαύρες μέρες και που μας ξεφούρνισαν πρόσφατα κάποιοι από τους κυβερνώντες για τα δάνεια με τις τράπεζες!

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος