Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο να βλέπεις Έλληνες να διαπρέπουν διεθνώς κάτω από τέτοιες πολιτικοοικονομικές συνθήκες. Νεοέλληνες, άξιοι απόγονοι των προγόνων μας.

Ένας νέος Δημοσθένης γένους θηλυκού ονόματι Ιουλία - Αικατερίνη Βουλέλη, κατέκτησε την 1η θέση ως η καλύτερη ρήτορας στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη (6th International Roman Law Moot Court Competition).

Η επιτυχία της ήταν συμπληρωματική, αφού ολόκληρη η ελληνική ομάδα των φοιτητών της Νομικής έλαβε την πρώτη θέση στην εικονική δίκη Ρωμαϊκού Δικαίου.

«Αντίπαλοι» τους οι συνάδελφοι τους από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ αλλά και των υπόλοιπων 6 εθιμικά καλύτερων πανευρωπαϊκά πανεπιστημίων για την Νομική.

ellinida ritoras2Σε συνέντευξη που έδωσε η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη μίλησε για τον διαγωνισμό, για τη δουλειά και την πίστη της ομάδας στο project αλλά και την συμβολή των καθηγητών της. Μας λέει χαρακτηριστικά πως η δική τους διάκριση μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα τείχη της κρίσης.

Δεν παραλείπει να μιλήσει για την κατάσταση της Παιδείας στην Ελλάδα και πως οι νέοι έχουν όνειρα τα οποία δεν μπορεί να τους τα βλάψει κανείς καθώς με αυτά θα αγγίξουν τα άστρα και θα απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός από τρόικες, μνημόνια και Κυβερνήσεις που δεν ανταπεξέρχονται στα «θέλω» του λαού τους.

 
«Δεν υπάρχει χώρος για εμάς στην Ελλάδα»
 

Ωστόσο το μέλλον της δεν το βλέπει στην Ελλάδα και όπως αποκαλύπτει σκέφτεται μετά τις σπουδές της, να κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. «Αν επικρατεί η ίδια νοσηρή κατάσταση ακόμη και όταν έχω τελειώσει και με το μεταπτυχιακό σίγουρα δεν θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει χώρος».

Σε ερώτηση που της απηύθηναν, αν έχει πρότυπο ή αν παρακολουθεί με ιδιαίτερη αφοσίωση κάποιον κορυφαίο νομικό στο εξωτερικό, εκείνη μας απάντησε πως η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς επιστήμονες όπως ο Ποταμίτης, ο Καρατζάς κ.α

Η ομάδα αποτελείται από την ίδια, την Μαρία Θωμαΐδα, τον Αλέξανδρο Παπασωτηρίου και την Μαρία Ρούσου. Είχαν 4 προπονητές εκ των οποίων την Αρτεμισία Παπαδάκη, η οποία πριν από 3 χρόνια είχε ξαναφέρει πρωτιά στην Ελλάδα στον ίδιο διαγωνισμό. Τέλος η καθηγήτριά τους ήταν η Αθηνά Δημοπούλου.  

στοιχεία από eirinikos.gr

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος