Αρνήθηκαν την δωρεά μιας από τις καλύτερες εφαρμογές για tablet & κινητά για να πληρώσουν απ' την αρχή και να φτιάξουν άλλη...

 

Tο Acropolis Rock αποτελεί έναν πολυβραβευμένο ηλεκτρονικό ξεναγό, ο οποίος είναι ικανός, αποδεδειγμένα, να “φέρει” ολόκληρη την πόλη της Αθήνας στο κινητό τηλέφωνο του επισκέπτη. Πρόσφατα, το Acropolis Rock σκαρφάλωσε στις πρώτες 30 θέσεις των εφαρμογών με τις περισσότερες πωλήσεις σε ολόκληρο το AppStore της Apple. Προσφέρει μια πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, προσαρμόζοντας το περιεχόμενό του στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του εκάστοτε επισκέπτη. Παρέχει υψηλής ποιότητας πολυμεσικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις), η ξενάγηση μετατρέπεται σε μια ζωντανή διαδρομή που συνδέει τον επισκέπτη του παρόντος με το ένδοξο παρελθόν του χώρου. Κι όλα αυτά, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο ή επιπλέον κόστος!


Η εφαρμογή που διατίθεται για κινητά τηλέφωνα και tablets, έχει κερδίσει την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx και επίσης την 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards. Μία εφαρμογή από δύο νέους Ελληνες: ο Γιώργος Καρακατσιώτης Μηχανικός Λογισμικού με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη και επεξεργασία φυσικής γλώσσας και ο Βαγγέλης Πτερνέας επίσης Μηχανικός Λογισμικού και βραβευμένος δύο φορές από τη Microsoft με τη διάκριση Most Valuable Professional.


Όμως όλο αυτό που περιγράφουμε, ήταν “λίγο” σαν δώρο για το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει!!!
Ας πάρουμε την ιστορία απ’ την αρχή: “Η εταιρία μου αποφάσισε να δωρίσει την υπηρεσία στο κράτος. Τον Απρίλιο του 2015 στείλαμε επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αναλάβαμε να διαθέσουμε την εφαρμογή μέσω των επίσημων φορέων του δημοσίου. Αναλάβαμε, επίσης, να καλύψουμε όλα τα κόστη συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα της εφαρμογής. Όλα. Τα πάντα. Για αντάλλαγμα, δεν ζητήσαμε απολύτως τίποτα” λέει ο Βαγγέλης Πτερνέας. Και συνεχίζει: “Θεωρήσαμε ότι μια τέτοια χορηγία θα τόνωνε την τουριστική αγορά και θα έφερνε αναγνώριση και έσοδα στο Δημόσιο.
Θέλαμε να πούμε στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους τουρίστες που επέλεξαν την χώρα μας, ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα πέρα από τα capital controls και την πολιτική αστάθεια. Μια Ελλάδα που επιχειρεί, μια Ελλάδα που παράγει, και μια Ελλάδα που προσφέρει top-class υπηρεσίες για τα top-class πολιτιστικά μνημεία της”.
Τον Σεπτέμβριο (5 μήνες μετά την κατάθεση του αιτήματος) λάβαμε απάντηση στην πρόταση χορηγίας μας. Αρνητική! Το ελληνικό κράτος απέρριψε τον πιο επιτυχημένο ξεναγό με την αιτιολογία ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, σχεδιάζεται η δημιουργία εφαρμογών. Δηλαδή, το κράτος θα ξοδέψει χρήματα προκειμένου να φτιάξει κάτι παρόμοιο. Ενώ μπορούσε να το πάρει δωρεάν...Πλέον, τα έσοδα από τις εφαρμογές που φτιάχνουν για πελάτες επαρκούν ώστε να καλύπτουν τα έξοδα συντήρησης της εφαρμογής Acropolis Rock. Γι' αυτό το λόγο και την παρέχουν, πλέον, δωρεάν στο κοινό από μόνοι τους.
Βρείτε την εφαρμογή εδώ
 

Υ.Γ.: Να μην ακούσω άλλη φορά, από κυβερνητικά χείλη, για ανάπτυξη γιατί θα σπάσω την τηλεόραση...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος