Ανανεώθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια η θητεία του διοικητή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, Ηρακλή Καραγεώργου. Στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ως διοικητής, έδωσε μιά εντελώς διαφορετική εικόνα διευθύνοντος ενός δημόσιου οργανισμού από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε...

Ο Ηρακλής Καραγεώργος συνεχίζει ως Διοικητής του Ασκληπιείου Νοσοκομείου

Ανανεώθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια η θητεία του διοικητή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, Ηρακλή Καραγεώργου. Στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ως διοικητής, έδωσε μιά εντελώς διαφορετική εικόνα διευθύνοντος ενός δημόσιου οργανισμού από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Και όχι μόνο λόγω του αδιαμφισβήτητου ήθους του, αλλά και εξ' αιτίας των άοκνων προσπαθειών που κατέβαλλε για να διορθώσει πολλά από τα χρονίζοντα κακώς κείμενα, μεταξύ των οποίων και οι κατεστημένες αντιδεοντολογικές νοοτροπίες και συμπεριφορές προς τον πάσχοντα πολίτη.

Όμως, ορμώμενοι από όσα βιώνουμε επί δεκαετίες στα κρατικά νοσοκομεία, πιστεύουμε ότι κανείς διοικητής, όσο ευσυνείδητος και αν είναι, δεν δύναται να καλύψει τα κραυγαλέα κενά της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς την κυβερνητική θέληση και δράση για τις εντοπισμένες, απαραίτητες τομές στο Ε.Σ.Υ. Και για να την εξασφαλίσει, όταν οι συνήθεις υπηρεσιακές αναφορές προσκρούουν σε τείχος αναισθησίας, πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για την σύγκρουση και την δημόσια καταγγελία έναντι του όποιου τιμήματος. Και αυτή η επισήμανση αφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους διοικητές των κρατικών νοσοκομείων. Ορθή και χρηστή διαχείριση ενός κατά γενική ομολογία ανορθολογικού και αντικοινωνικού  συστήματος υγείας είναι νομοτελειακά αδιέξοδη.

Επιπλέον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου είναι υπόθεση συνυπευθυνότητας πολλών επί μέρους συντελεστών κι όχι μόνο της διοίκησης. Ακόμα και η αρμονική συνεργασία όλων των κλάδων των εργαζομένων θα σταθεί ανεπαρκής, εάν δεν γίνει κοινή συνείδηση ότι η υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ που λέγεται κρατικό νοσοκομείο απαιτεί τη στήριξη και τη συμπόρευση όλων των μαζικών φορέων και των πολιτών ως ατόμων, με προεξάρχοντα τον καταλυτικό ρόλο που θα μπορούσε ενισχυτικά να απαιτήσει και να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν το πράττει.

Εάν δεν προστατέψουμε όλοι τα νοσοκομεία ΜΑΣ, ο καθένας από την δική του θέση ευθύνης, θα ολοκληρωθεί ανεμπόδιστα και αναπόφευκτα η -με διαχρονική κυβερνητική συνέργεια-υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ. και η σταδιακή υποκατάστασή του από το αντικοινωνικό ΕΓΩ των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Γι αυτό-και αφού ευχηθούμε καλό κουράγιο και ευόδωση των προσπαθειών του στον διοικητή του Ασκληπιείου-θα τον προτρέψουμε να επιδιώξει με περαιτέρω πρωτοβουλίες τη συστράτευση των μαζικών φορέων της Ανατ, Αττικής σε κοινό πρόγραμμα δράσεων για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων από το νοσοκομείο υπηρεσιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση η «ΕΒΔΟΜΗ» δεσμεύεται ότι θα συνδράμει, όχι μόνο με εποικοδομητικές επισημάνσεις, κριτική και προτάσεις, αλλά και με την προβολή κάθε θετικού βήματος της διοίκησης και των εργαζομένων του Νοσοκομείου. 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος