Ο Δήμος Σαρωνικού και συγκεκριμένα ο δήμαρχος, έκρινε ότι πρέπει να ενημερώσει σχετικά με την “οικοδόμηση Α’ κατοικίας στην Ανάβυσσο, γιατί δημιουργήθηκε μία αναστάτωση και ανακριβής πληροφόρηση των δημοτών.

Ο Δήμος λοιπόν με δελτίο τύπου προβαίνει σε διευκρίνιση των νομίμως ισχυόντων σχετικά με τις άδειες οικοδόμησης Α΄ κατοικίας στις περιοχές με στοιχεία ΚΠ3 και ΚΠ4 στην Ανάβυσσο.

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Α.Α.Π. 313/2010 στο άρθρο 6, παρ. 5, προβλέπεται ότι «η έκδοση οικοδοµικών αδειών στην περιοχή αυτή επιτρέπεται µόνον κατόπιν βεβαίωσης της αρµόδιας Περιφερειακής Υπηρεσίας, ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιπληµµυρικής προστασίας στις οδούς Μ. Ασίας και Αγ. Τριάδος – Κυριακοπούλου», όπως επί λέξει αναφέρεται στο διάταγμα.

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Μπουκοβάλας, ερωτηθείς από τοπικό ενημερωτικό μέσο, διευκρίνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας θα είναι και πάλι δυνατή η έναρξη έκδοσης αδειών, όπως δηλαδή προβλέπεται από τον νόμο.

Επιπροσθέτως, κρίνεται σκόπιμο να σημειώσουμε, ότι η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου εγγυάται την ασφαλή ανέγερση και χρήση των οικημάτων. Από την πλευρά του ο Δήμος Σαρωνικού παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, παρέχοντας τις αναγκαίες διευκολύνσεις, ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού αυτού έργου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 guests και κανένα μέλος