Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε (25 Σεπτεμβρίου) στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Ηρακλή Γκότση και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Πέτρου Φιλίππου με θέμα «Υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020».

Στη σύσκεψη που συγκλήθηκε με αφορμή την έκδοση της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Υ.Δ.Ε.Π) Περιφέρειας Αττικής «Για τη χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Β’ προτεραιότητας της Ανατολικής Αττικής» είχαν κληθεί και συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης και Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης συνοδευόμενοι από τους Προϊσταμένους και υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων τους, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων της ΕΥΔΑΠ Κων/νος Βουγιουκλάκης, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής Δημήτρης Δρόσης, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΔΕΠ Άγγελος Σπηλιώτης και Γρηγόρης Καρατζάς, ο σύμβουλος της ΚΕΔΕ Παναγιώτης Μαϊστρος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Μαρκοπούλου Γιώργος Καβασακάλης και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης.

Στην αρχική τους τοποθέτηση οι κύριοι Γκότσης και Φιλίππου, τόνισαν ότι αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η ενημέρωση των πέντε δήμων για τη διαδικασία υποβολής προτάσεων έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας του Προγράμματος «ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020».

Από την πλευρά της ΕΥΔΕΠ, ο Δ. Δρόσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει μέσω του προγράμματος η δυνατότητα χρηματοδότησης των μελετών και των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων για την κάλυψη των αναγκών των οικισμών Β’ προτεραιότητας της Ανατολικής Αττικής και περιέγραψε τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για να καταστεί δυνατή η ένταξη και η χρηματοδότηση των μελετών/έργων για καθέναν από τους παραπάνω δήμους ανάλογα με το στάδιο που βρίσκονται.

Από την πλευρά των δήμων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες χρηματοδότησης μελετών και έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, τέθηκαν ερωτήματα και απορίες για επιμέρους θέματα (ανά περίπτωση) τεχνικού κυρίως χαρακτήρα, αλλά και εκφράστηκαν προβληματισμοί για την ορθότερη διαχείριση των λυμάτων.

Αναμένεται να υποβληθούν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής όλες οι προτάσεις που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 310 guests και κανένα μέλος