Εκλεισε κι αυτός ο κύκλος των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 με άλλη μία νίκη του Τσίπρα που καθιερώνεται ως ο πρωθυπουργός που πήρε δύο νίκες, ενώ είχε υπογράψει το πιο σκληρό μνημόνιο για τη χώρα και το λαό της, ενώ άλλα υποσχόταν με πάθος πριν τις εκλογές.

Βέβαια σ᾽αυτές τις εκλογές πρώτο κόμμα ανεδείχθη η αποχή που έφτασε το 45%. Κι αν βάλεις και ένα 3% λευκά και άκυρα, αγγίζουν το μισό ποσοστό των ψηφοφόρων.

Αυτό τον λάθος τρόπο, διάλεξαν οι ψηφοφόροι να εκφράσουν την απαισιοδοξία τους και τη χαμένη ελπίδα τους για την παραπέρα πορεία της χώρας και του καθενός ξεχωριστά.

Η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς που μέσα σε έξι μήνες έγινε κεντροδεξιά!! Γιατί το αριστερό της πλευρό απεκόπη μετά την ψήφιση του 3ου και επονείδιστου μνημονίου.

Από την παρούσα Βουλή λείπουν βουλευτές που θα έπρεπε να είναι στα πρώτα έδρανά της, όπως ο Μαν. Γλέζος, αλλά όπως είχε πεί και ο Ελληνας Πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης (1832-1897), όταν έχασε τη βουλευτική του έδρα από κάποιον ...Γουλιμή και έμεινε η φράση στην ιστορία: Ανθ’ ημών Γουλιμής!

Oι νέοι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής (υπόλοιπο) παραμένουν σχεδόν ίδιοι με ελάχιστες εξαιρέσεις, τον Αρ. Μπαλτά του ΣΎΡΙΖΑ και τον Δ. Καβαδέλλα της Ενωσης Κεντρώων.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι ίδιοι που είχαν εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015. Ιδιαίτερα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαιτέρως παλιοί.

Συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, “φαγώθηκε” ο Αλέξης Μητρόπουλος που είχε ψηφίσει “παρών” στην τελευταία ψηφοφορία του μνημονίου και η Ελ. Σωτηρίου που ψήφισε όχι και αποχώρησε.

Αναλυτικά ανά κόμμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Γιάννης Δέδες
ΝΔ: Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Εύη Χριστοφιλοπούλου
ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
Το Ποτάμι: Γιώργος Μαυρωτάς
ΑΝΕΛ: Κώστας Κατσίκης
Χρυσή Αυγή: Ηλίας Κασιδιάρης
Εν. Κεντρώων: Δημήτριος Καβαδέλλας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος