Εγκαίρως ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με κάλυψη του 91% των αναγκών

Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε εγκαίρως η μεταφορά σχεδόν του συνόλου των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής από και προς τα σχολεία .

Συγκεκριμένα, 13.900 μαθητές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν ήδη στη διάθεση τους τα, μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής, μεταφορικά μέσα. Σ’ αυτούς, εντός των ερχόμενων ημερών θα προστεθούν δρομολόγια για επιπλέον 3.200 μαθητές – με βάση τη σχετική ΠΝΠ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015.

Συνολικά 17.100 μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους, με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια. Καλύπτεται δηλαδή το 91% των αναγκών.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα οι 13.900 μαθητές κατανέμονται ως εξής:

Ανατολική Αττική: 7.470,
― Δυτική Αττική 2.370,
― Π.Ε. Πειραιά: 850, Π.Ε.
― Νήσων: 650, Κεντρικός Τομέας: 490,
― Νότιος Τομέας: 650,
― Δυτικός Τομέας: 760,
―Βόρειος Τομέας 660.
 

Η κάλυψη αυτή επιτεύχθηκε χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό και την προετοιμασία που ξεκίνησαν ήδη από το Φεβρουάριο του 2015, καθώς και στη συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής με τη σχολική κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι διαδικασίες έλαβαν χώρα με Διεθνείς Ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, γεγονός που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών. Έτσι κάθε πολίτης μπορεί να λάβει γνώση και να ελέγξει όλες τις αποφάσεις και όλα τα έγγραφα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά έχουν εγκαίρως εξοφληθεί για το σύνολο του μεταφορικού έργου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα που οι πληρωμές πραγματοποιούνταν με έναν χρόνο καθυστέρηση.

Η Περιφέρεια Αττικής όμως συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, προκειμένου, το συντομότερο δυνατόν, να γίνει δυνατή η ασφαλής μεταφορά και των υπολοίπων μαθητών, με μισθωμένα από την Περιφέρεια μεταφορικά μέσα στα σχολεία τους.

Γιατί έστω κι αν ένας μαθητής της Περιφέρειας Αττικής δεν μεταφέρεται από και προς το σχολείο του, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 guests και κανένα μέλος