Κυριακή μεσημέρι 6 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μία μεγάλη αποστολή από το Δήμο 3Β για το ακριτικό Καστελόριζο, μεταφέροντας αθλητές τριών κατηγοριών και από τους 4 ναυταθλητικούς ομίλους του Δήμου προκειμένου να αγωνιστούν στο ακριτικό νησί μαζί με ναυταθλητικούς ομίλους από όλη την Ελλάδα.
 
Μακρύ το ταξίδι, πολύς ο κόσμος αφού συμμετέχουν περίπου τριακόσιοι αθλητές, και τους συνοδεύει μια μικρή πόλη 900 ατόμων, προπονητές, τεχνικοί, δημοσιογράφοι...
 
Το ταξίδι συνοδεύουν ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Γιάννης Αγαλιώτης και μία ομάδα συνεργατών, που θα πρέπει να παρακολουθήσουν το όλο εγχείρημα που πραγματικά μοιάζει γιγάντιο.dimarxoi
 
Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι οι αγώνες γίνονται με σκάφη laser, bictechno και optimist, που σημαίνει ότι μεταφέρονται τα σκάφη με όλα τα εξαρτήματά τους (πανιά, ιστία κλπ.) με το πλοίο.
 
Το ταξίδι γίνεται με το κρουαζιερόπλοιο Aegean paradise, που είναι και ο κύριος χορηγός με ιδιοκτήτη τον εφοπλιστή Ρέστη.
 
Καλό το ταξίδι μέχρι το Καστελόριζο. Mας ξάφνιασε βέβαια η υποδοχή στο πλοίο με τον εξονυχιστικό έλεγχο των επιβατών, τις ...δίμετρες Ουκρανές στην υποδοχή, αλλά και το προσωπικό που αποτελείται κυρίως από Τούρκους.kastelorizo 1
 
Δευτέρα προς το μεσημέρι φθάσαμε στο νησί. Μια ολόκληρη «στρατιά» από μικρούς αθλητές βγήκαν στην παραλία και άρχισαν να συναρμολογούν τα σκάφη τους που τους περίμεναν εκεί. Είχαν προηγηθεί με κοντέινερ από το Blue Star Ferre.
 
Δυστυχώς το κρουαζιερόπλοιο λόγω μεγέθους δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι και η έξοδος στο Καστελόριζο γίνεται με λέμβους.
 
Πολύ η ζέστη και άπνοια. Ομορφο το Καστελόριζο, ήρεμο. Στην πρώτη λέμβο που έφθασε στο λιμάνι επέβαινε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος και πολλοί δημοσιογράφοι από πολλά ημερήσια και τοπικά μέσα.
Μας υποδέχθηκε αντιπροσωπεία από την Δημοτική Αρχή του Καστελόριζου (Αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δ.Σ. δημοτικοί σύμβουλοι) και μας κέρασαν τον πρώτο μας καφέ στο νησί.
paralia skafh
 
Οι αθλητές συναρμολογούσαν τα σκάφη που γέμισαν όλη την παραλία του νησιού, αλλά ο αέρας που δεν υπήρχε δυσκόλευε την εκκίνηση, η οποία μετατέθηκε χρονικά και ξαναμετατέθηκε και τελικά δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος αγώνας λόγω της άπνοιας.
 
Εγινε όμως η τελετή εκκίνησης πάνω στο Καστελόριζο, όπου μίλησαν ο αντιδήμαρχος του νησιού Μ. Αχλαδιώτης, ο δήμαρχος του Δήμου 3Β Γρ. Κωνσταντέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου που επίσης παρευρίσκετο.
 
Τρίτη πρωί μικροί και μεγάλοι αθλητές, αρματώσανε τα σκάφη τους δώθηκε η εκκίνηση και μπήκανε στην αγωνιστική διαδρομή. Ο αέρας σχεδόν απουσίαζε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Κι ενώ τα loptimist 2azer τερμάτισαν με ήρεμα νερά, τα optimist και τους μικρούς ιστιοπλόους τους, τα βρήκε ένας ισχυρός βοριάς, που προκάλεσε απώλειες σε πανιά και σε ιστία και τα περσσότερα επιστρέψανε δεμένα στα φουσκωτά σκάφη.
 optimist 1
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 επισκέπτες και κανένα μέλος