Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προκλητικές εκδηλώσεις προβολής των φασιστικών ορδών στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Την υιοθέτηση αντιδραστικού νομοσχεδίου που επιβάλλει τη λογοκρισία σε ΜΜΕ στην Ουκρανία, αλλά και την πρωτοβουλία Τσέχου Ευρωβουλευτή, γνωστού για την αντικομμουνιστική του δράση, να καλέσει σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επικεφαλής ουκρανικής νεοναζιστικής ομάδας κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή – παρέμβασή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 

“Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε πρώτιστα να καταγγείλουμε το νέο αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης της Ουκρανίας που επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας σε ΜΜΕ, βιβλία, ταινίες και κάθε πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία, στο όνομα της «προστασίας της εθνικής ασφάλειας» και της «υποκίνησης εθνοτικού μίσους». Ο νόμος αυτός αποτελεί ακόμα ένα επικίνδυνο στοιχείο της πολιτικής των δυνάμεων που αναρριχήθηκαν στην κυβέρνηση μετά την επέμβαση των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω ανταγωνισμών με τη Ρωσία και των αντιλαϊκών σχεδιασμών της αστικής τάξης της Ουκρανίας.

Είναι ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος του λαού από την ουκρανική κυβέρνηση που με τη στήριξη φασιστικών δυνάμεων, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς, έχει προχωρήσει στην απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, ενώ συνεχίζονται οι απαγωγές, οι διώξεις, οι απειλές, σε βάρος κομμουνιστών κι άλλων εργαζομένων, οι ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις από ομάδες κρούσης φασιστών.

Για αυτές τις επικίνδυνες κι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία η ΕΕ φέρει μεγάλες ευθύνες, ενώ μάλιστα έχει επιβραβεύσει την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας με την πρόσφατη επικύρωση της λεγόμενης συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ –Ουκρανίας.

Εκτός των παραπάνω, ο Τσέχος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ J. Stetina – όπως πληροφορηθήκαμε - έχει προαναγγείλει την πρόσκληση του A. Biletsky, επικεφαλής της νεοναζιστικής Ομάδας Κρούσης Αζόφ στην Ουκρανία, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ίδιος  στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΚ) το Φθινόπωρο. Η εξαγγελία της εν λόγω εκδήλωσης στο ΕΚ έχει ήδη προκαλέσει κύμα καταγγελιών πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών οργανώσεων.

Οι αντιδράσεις αυτές προκαλούνται γιατί ο Α. Βiletsky είναι γνωστός φασίστας, επικεφαλής της Κοινωνικής – Εθνικής Συνέλευσης που αποτελεί τμήμα του «Δεξιού Τομέα» της Ουκρανίας. Η δράση του ίδιου και των φασιστικών ομάδων που διευθύνει δεν είναι άλλη από δολοφονικές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονμπάς σε βάρος εργαζομένων της περιοχής. Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου ενώ διακρίνεται για τις ρατσιστικές φασιστικές απόψεις του, τις ανατριχιαστικές θεωρίες περί Αρίας Φυλής.

Ο δε ευρωβουλευτής J. Stetina με την πρόσκλησή του αυτή προφανώς συνεχίζει και με αυτόν τον τρόπο την αντικομμουνιστική δράση του, η οποία χρονολογείται από πολύ παλιά. Ο ίδιος άλλωστε είχε πρωτοστατήσει με πρότασή του για την απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας, αλλά και του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας. Εκείνες οι  μεθοδεύσεις με την πάλη και την αποκάλυψη των κομμουνιστών, του τσέχικου λαού και την παγκόσμια κινητοποίηση αλληλεγγύης στους Τσέχους κομμουνιστές, έπεσαν στο κενό.

Με αυτήν την επιστολή μας τονίζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία, την έξαρση του κρατικού αυταρχισμού κι αντικομμουνισμού, την περιστολή στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ανοικτή ενθάρρυνση και υπόθαλψη του φασισμού και των δολοφονικών ορδών του. Δηλώνουμε πως μια τέτοια εκδήλωση στο ΕΚ, όπως αυτή με τη συμμετοχή του Α. Biletsky, ή άλλων ναζιστών, που πρωτοστατούν σε ρατσιστικές επιθέσεις, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, είναι καταδικαστέα κι επιβάλλεται να ματαιωθεί και με δική σας παρέμβαση.”.

25/8/2015
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 526 επισκέπτες και κανένα μέλος