Με πίστωση ποσού, 1.300.000 ευρώ, επιχορηγούνταοι οι Δήμοι και οι σύνδεσμοι των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος ώστε οι Δήμοι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να περιθάλψουν τα αδέσποτα ζώα που πολύ συχνά γίνονται ο φόβος και ο τρόμος των πεζών.

Βέβαια η διαχείριση προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία) τις οποίες όμως οφείλουν να δημιουργήσουν οι Δήμοι για να σταματήσει το φαινόμενο της αγέλης των αδέσποτων σκύλων που αντιμετωπίζουν συχνά οι πεζοί και οι μηχανόβιοι… και για να προχωρήσουν στην υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, κτηνιατρική εξέτασ, εμβολιασμό, αποπαρασιτισμό και στείρωση.

«Η εφαρμογή του προγράμματος αποσκοπεί στη μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού τους, την προστασία της υγείας του ανθρώπου από ζωοανθρωπονόσους και άλλους βιολογικούς κινδύνους, τη διατήρηση ενός πληθυσμού σκύλων και γατών ανοσοποιημένου ή και απαλλαγμένου από τη λύσσα, την πρόληψη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την πρόσβαση των αδέσποτων ζώων σε πάσης φύσεως απόβλητα, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κ.ά.», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Καταγγελίες έχουμε δεχτεί από τη Λαθούριζα της Βάρης για αδέσποτα που κυκλοφορούν ομαδικά και έχουν επιτεθεί σε κατοίκους με αποτέλεσμα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν πεζοί.

Μάλιστα, αναγνώστρια μας δήλωσε ότι ο δήμαρχος των 3Β Γρ. Κωνσταντέλλος τους είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει καταφύγιο και θα τα περιθάλψει. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είπε, που τον ψήφισαν, αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα…

Ελπίζουμε ότι το κονδύλι του Υπουργείου θα το εκμεταλλευθούν οι Δήμοι και θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές, που στους περισσότερους Δήμους είναι ανύπαρκτες.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 επισκέπτες και κανένα μέλος