- το μη χείρον βέλτιστον - με νέο ιδιοκτήτη και στην ίδια σύμβαση.
Ανανεωμένη και προς το θετικότερο η νέα πρόταση
Οι αντιδράσεις κατοίκων, φορέων, Τύπου και μειοψηφίας έφεραν το αποτέλεσμα...

ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΩΤΗ  Η ΛΟΥΜΠΑΡΔΑ

 

- το μη χείρον βέλτιστον - με νέο ιδιοκτήτη και στην ίδια σύμβαση.

Ανανεωμένη και προς το θετικότερο η νέα πρόταση

Οι αντιδράσεις κατοίκων, φορέων, Τύπου και μειοψηφίας έφεραν το αποτέλεσμα

 

Μετά από πέντε ώρες περίπου συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου, όπου συζητήθηκε για άλλη μια φορά η τύχη της Λομπάρδας. Πολλοί κάτοικοι, ασφυκτική η αίθουσα.

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Δημ. Πουλαντζάς διάβασε μία μακρά εισήγηση με επεξηγήσεις, προσπαθώντας να ενημερώσει τους συμβούλους ότι συμφέρει το Δήμο η τροποποίηση της σύμβασης και η ανανέωσή της με νέο επιχειρηματία.

Εχουμε αναφερθεί στο ιστορικό της τύχης της Λομπάρδας.

Εν ολίγοις: την παραχώρησή της στο Δήμο Κρωπίας για 50 χρόνια για αναψυχή, αντ’ αυτού η τότε Δημοτική Αρχή (Γκίκας με αντιδήμαρχο τον επικεφαλής της μειοψηφίας Δ. Κιούση) τη μίσθωσε σε αναψυκτήριο που έγινε νυχτομάγαζο με στριγκάκια και μπικινάκια. Η επόμενη Δημοτική Αρχή (Παπαγιαννόπουλος) προσπάθησε να εξώσει τον επιχειρηματία με το επιχείρημα της ιδιόχρησης για τις ανάγκες του Δήμου και τη δικαστική διαμάχη συνέχισε η τωρινή δημοτική αρχή (Αθανασόπουλος) και πέτυχαν να εξώσουν τον επιχειρηματία με την 9/5/2003.

Ο Δήμος δεν έκανε τη χρήση που όφειλε ως προς την ιδιόχρηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του νομικού συμβούλου και του Δημάρχου ή κακές νομικές ενέργειες επανέφεραν τον παλιό ιδιοκτήτη στη Λομπάρδα, αφού ο ίδιος προσέφυγε στα δικαστήρια με το αιτιολογικό ότι η ιδιόχρηση ήταν πρόσχημα και όχι ουσία.

Παρά τις δικαστικές προσφυγές του Δήμου σε όλα τα δικαστικά επίπεδα (μέχρι και Αρειο Πάγο) δεν κατάφερε να αλλάξει την απόφαση της επανεγκατάστασης του μισθωτή.

Και όχι μόνο. Ο μισθωτής επέστρεψε πανηγυρικά και με νέα προσφυγή του αξιώνει από το Δήμο διαφυγόντα κέρδη και αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.


Και βρισκόμαστε ακριβώς εδώ.


Ο Δήμος είναι δέσμιος, μέχρι το 2019 από τη σύμβαση, κατά τον νομικό σύμβουλο. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να προχωρήσει σε μια δικαστική πολύχρονη διαμάχη αμφίβολης έκβασης.

Και έρχεται η πρόταση από νέο επιχειρηματία που τα έχει βρει με τον παλιό.

Ο Δήμος θεωρεί – και κατά κάποιο τρόπο είναι – επωφελή την πρόταση, αφού βρίσκεται με δεμένα χέρια.


Ετσι μετά από πολύωρη συζήτηση που είχε αντιπαραθέσεις και με το νομικό σύμβουλο που από συμβούλους της μειοψηφίας κρίθηκε υπεύθυνος για τις χαμένες δίκες του Δήμου (Κιούσης).

Γ. Σπέλλας: Με μια ισορική απόφαση που παίρνουμε σήμερα θα ασφυκτιά το Κορωπί και θα είμαστε δακτυλοδειχτούμενοι στην κοινωνία.


Σ. Λάμπρου: Δεν θέλω να γίνω ένας από τους κατοίκους της Βούλας και της Γλυφάδας! Βλέπω τι τραβάνε οι άνθρωποι.

Εγώ είμαι νεοδημοκράτης αλλά γ’ αυτήν την περίπτωση είμαι πιο κομμουνιστής απ’ τους κομμουνιστές!!

 

“Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι προτιμότερος από το δικαστήριο” 


Δήμαρχος! Ναι, χάσαμε το δικαστήριο. Εγώ παίρνω την πολιτική ευθύνη. “Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι προτιμότερος από το δικαστήριο”.

Και επειδή θέλω να κρίνομαι για τις πράξεις μου, έχω μία πρόταση. Θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση σήμερα· θεωρώ ότι σ’ αυτή τη φάση είναι επωφελής για το σπίτι μας.


Στο συμβούλιο παρίσταντο και τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι (Θ.Γρίβας, Π. Ευαγγελίου & Νίκος Στεφανίδης). Την προηγούμενη ημέρα το Ν.Σ. είχε αποφασίσει για τη Λομπάρδα ότι πρέπει να μείνει ελεύθερη.


Ο Ν.Στεφανίδης ο οποίος ήταν και ο εισηγητής στο Νομ. Συμβούλιο για τη Λομπάρδα μίλησε για δύο δρόμους. Της συγκεκριμένης φθαρμένης και γνωστής πολιτικής και της κόντρας στη σύμβαση με αγώνες.


Ο Θ. Γρίβας επισήμανε ότι οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες, αλλά στη φάση αυτή κρίνει ότι δεν έχει άλλο δρόμο η Δημοτική Αρχή. Να εξασφαλίσει όμως πολλές δεσμεύσεις στον επιχειρηματία.


Ο Π. Ευαγγελίου αφού δικαιολόγησε τους πολίτες, που αμφισβητούν απ’ αυτά που βλέπουν στους επιχειρηματίες της νύχτας και πρότεινε ένα master plan από τον νέο επιχειρηματία. «Υπάρχει αμφισβήτηση. Πού θα απλωθεί, που θα βάλει τις καρέκλες του».


Μίλησαν και εκπρόσωποι φορέων με διαφορετικές απόψεις.

Ο Φ. Τουρλεντές (κομματική οργάνωση ΚΚΕ) μίλησε για αποφάσεις ειλημμένες για τα φιλέτα της Ανατ. Αττικής να δοθούν σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες.

Ο Θ. Αγγούρης (Εξωρ.Πολιτ. Αγ. Μαρίνας) αποδέχεται με πολλές επιφυλάξεις την πρόταση και με ρητές διασφαλίσεις  για ελεύθερη παραλία και ελεύθερη πρόσβαση.

Ζήτησε δε δέσμευση, ότι τα χρήματα που θα πάρουν από τη σύμβαση να πέσουν όλα στην Αγία Μαρίνα.

Αννα Μπουζιάνη


Η ΠΡΟΤΑΣΗ


Να καταργηθούν όλες οι δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη και να παραιτηθούν αμφότερα τα μέρη από τις εκατέρωθεν αγωγές και αξιώσεις.

Να καταβάλλουν ετήσιο μίσθωμα στο Δήμο 300.000 ευρώ από το Μάιο του 2009 (για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές που θα βαρύνουν τους μισθωτές), αναπροσαρμοζόμενο μετά την πρώτη τριετία κατά ποσοστό ίσο με τον επίσημο τιμάριθμο πλέον 2% και κατ’ ελάχιστον 5% μέχρι τη λήξη της, το έτος 2019.


Σ.Σ.: Αποστεώνοντας τα δεδομένα, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο Δήμος είναι δέσμιος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί (τις ευθύνες ας τις αφήσουμε). Ετσι η πρόταση φαίνεται καλή και τα χρήματα που δίνει ο επιχειρηματίας επίσης καλά, σε σχέση με τα προηγούμενα.

Η πρώτη πρόταση αφορούσε όλη την έκταση της Λομπάρδας (που ήρθε πριν δύο μήνες περίπου), ενώ η παρούσα μόνο 4 στρέμματα, όπως έχει σήμερα ο παλιός επιχειρηματίας. Αρκεί να μη καταστρατηγηθεί η συμφωνία, και επεκταθεί ο μισθωτής.


Εμείς θα προτείναμε, αφού κατέληξαν στην πρόταση αυτή, να φροντίσουν τουλάχιστον να εξωραϊσουν όλην την έκταση της Λομπάρδας.

Τώρα κύριε Δήμαρχε, θα μπορείτε. Με τα χρήματα που θα πάρετε από τα μισθώματα. Δεν θα υπάρξουν άλλες ανοχές· πολύ περισσότερο από τους κατοίκους που βιώνουν την καθημερινότητα.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος