Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου απηύθυνε, (2 Σεπτεμβρίου 2015), έκτακτη έκκληση στήριξης για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 3 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,7 εκατομμυρίων ευρώ), προκειμένου να συνδράμει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ώστε να αυξήσει τη βοήθεια που προσφέρει στους χιλιάδες ανθρώπους που διασχίζουν την Ελλάδα.

 

Ο αριθμός των μεταναστών που αφίχθησαν στις ελληνικές ακτές με πλοιάρια τους πρώτους 8 μήνες του 2015 αυξήθηκε κατά 750%, σε σύγκριση με τα στοιχεία του περασμένου έτους για την ίδια χρονική περίοδο.

 

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στα λιμάνια άφιξης των ανατολικών νησιών του Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στη Λέσβο και την Κω», δήλωσε η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ε.Ε.Σ. Αγγελική Φανάκη. «Η διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης εντείνεται βαθμιαία τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι πόροι ακόμη δεν επαρκούν για την κάλυψη των πρωτοφανών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί. Χρειάζεται επειγόντως αυξημένη υποστήριξη και συνεργατική δράση απ΄ όλες τις πλευρές ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανακούφιση σε αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς.

 

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο στην ελληνική επικράτεια για την υποστήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας που κατοικούν σε αυτή».

 

Το μήνα Αύγουστο ο αριθμός των νεοεισερχομένων στην Ελλάδα ξεπέρασε τις 200.000, κυρίως στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Κω και της Σάμου, όπου οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμαν τροφή, νερό, πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής και βρεφικά πακέτα σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους.

Η υπεύθυνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης κα Seija Tyrninoksa σημείωσε: «Κλιμακώνουμε την ανταπόκρισή μας για την κάλυψη των αναγκών του αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που καταφτάνουν στην Ελλάδα σε καθημερινή βάση. Το δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι που πραγματοποιούν, αναζητώντας ασφάλεια και καταφύγιο, προστίθεται στην ήδη αυξημένη ταλαιπωρία όσων έχουν βιώσει τη βία, έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ή έχουν δει τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Είναι συλλογική η ευθύνη μας να είμαστε έτοιμοι για να τους βοηθήσουμε».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος