23 μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με κοινή δήλωσή τους αποχώρησαν γράφοντας:

«Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας, αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος για άμεση διενέργεια Συνεδρίου, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εκλογών που τυγχάνουν της αμέριστης αποδοχής της ίδιας της Μέρκελ γιατί θα διενεργηθούν με λίστα και έτσι θα «καθαρίσει» το πολιτικό σκηνικό από τα βαρίδια της ασυμβίβαστης αριστεράς.

Μετά από την κατ’ επανάληψη κατάφωρη παραβίαση του συνόλου του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης Τσίπρα στη Βουλή, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση το σχέδιο της εγχώριας αστικής τάξης & της τρόϊκας για ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την «κατάργηση» των συλλογικών και δημοκρατικών διαδιαδικασιών μέσα στο κόμμα, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε μονομερώς, αυθαίρετα και πραξικοπηματικά.

Η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και το «επιτελείο» του, που ο ίδιος επέλεξε, στην ηγετική ομάδα του κόμματος και της κυβέρνησης, που μαζί με ομάδα στελεχών και μελών του κόμματος, συνέπραξαν ενεργά ή ανέχθηκαν σιωπηρά το κομματικό πραξικόπημα και την κοινοβουλευτική εκτροπή.

Οι επιλογές αυτές, όχι μόνο απαξιώνουν εμάς ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μας οδηγούν εκ των πραγμάτων έξω από τις γραμμές του «μεταλλαγμένου» πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.

Γιατί αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του κομπάρσου και ν’ αποτελέσουμε «μέρος της λύσης». Αρνούμαστε την υποταγή στο νεοφιλελεύθερο «μονόδρομο». Διεκδικούμε να παλαίψουμε μέσα στη κοινωνία, σαν «μέρος της ρήξης».

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, κρατώντας ζωντανές τις δημοκρατικές, αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα, με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της λαϊκής δημοκρατικής κυριαρχίας. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά, τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα που εξαθλιώνονται & η νεολαία που περιθωριοποιείται από την νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή & αυταρχική πολιτική».

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, 2 Σεπτέμβρη 2015

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος