Έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Σαρωνικού εγκρίθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση (9-7-2015) του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Τα έργα υποδομών αφορούν την ολοκλήρωση του δικτύου ομβρίων στην Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας, την αποχέτευση ομβρίων του κυρίως οικισμού Καλυβίων, το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Σαρωνικού, την ολοκλήρωση κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων κυρίως οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά.

Στα εγκεκριμένα έργα συμπεριλαμβάνονται ακόμη, η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλείων Δήμου Σαρωνικού, το έργο αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας των παιδικών χαρών του Δήμου Σαρωνικού.

Επίσης αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του Γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων και του Γηπέδου Κουβαρά.

Πράσινο φως και για σημαντικά έργα οδοποιίας, με τη θετική έγκριση για την αποκατάσταση τμήματος οδού Γ. Σιδέρη στην Δ.Κ. Κουβαρά αλλά και την κατασκευή μεταλλικής Οδικής Γέφυρας επί της οδού Παν. Μιχάλη στην Δ.Κ. Καλυβίων.

Η υλοποίηση όλων των προαναφερθέντων έργων θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης εκφράζει την ικανοποίηση του για την αίσια έκβαση και την ένταξη των σημαντικών αυτών έργων στο Πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

«Η εποικοδομητική συνεργασία μας τόσο με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Πέτρο Φιλίππου είναι δεδομένη και επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά με τη θετική έγκριση από πλευράς Περιφέρειας έργων προϋπολογισμού που αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Σαρωνικού έχει ανάγκη υλοποίησης βασικών έργων υποδομής προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής όλων μας και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, με στόχο να αναπτύξουμε το διαχειριστικό εκείνο μοντέλο που θα μας οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης, παρά τις δεδομένες δυσκολίες και αντιξοότητες» τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος