Κάτοικοι της περιοχής Αγίου Νικολάου Καβουρίου παρακολουθώντας την περιοχή βλέπουν ότι έχει αφεθεί στην τύχη της.

Αίτηση στο Δήμο είχαν κάνει να καθαριστούν τα κομμένα δέντρα και να φυτευθούν νέα, αλλά ο καιρός περνάει και δεν είχαν λάβει καμμία απάντηση από το Δήμο.

Και μία νέα καταγγελία έγινε από τον Νίκο Παπανικολάου, με αίτημά του στο Δήμο 3Β, ότι στο μισθωμένο χώρο για ξαπλώστρες δεν τηρούνται τα συμφωνημένα από το μισθωτήριο και τους νόμους που διέπουν τις παραλίες. Ζητάει από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου να ελέγξουν την κατάσταση και να επιβάλουν στο μισθωτή να τηρήσει τη σύμβαση.



Γράφει στην αίτησή του προς το Δήμο:

ΠΡΟΣ

Το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το τμήμα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Παράκτιων Αθλημάτων Καβουρίου θέλω να ενημερώσω (για δεύτερη φορά, αφού από την πρώτη μου καταγγελία πέρασε σχεδόν ένας μήνας και δεν έλαβα καμμία απάντηση-ενημέρωση) τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και το αρμόδιο τμήμα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την μη τήρηση των όρων της σύμβασης για τη μίσθωση της παραλίας Αγίου Νικολάου στο Καβούρι που υπογράφηκε μεταξύ του παραπάνω Δήμου και της πλειοδότριας του διαγωνισμού κας Ελένης Λιώρη στις 26/3/2015.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση 88/2015 του Οικονομικού τμήματος του Δήμου ΒΒΒ άρθρο 14 απαγορεύεται η τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού ομπρελών και ξαπλωστρών από τον προκαθορισμένο (48 και 96 αντίστοιχα) ενώ ο ανάδοχος τοποθετεί καθημερινά τουλάχιστον 20 ξαπλώστρες παραπάνω και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 2 μέτρα) με επιτρεπόμενη απόσταση σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για εκχώρηση Αιγιαλού σε ΟΤΑ είναι τα 5 μέτρα.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω φωτογραφίες που δείχνουν τοποθετημένες δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα (δηλ. 2*48=96) συν δύο σειρές εντελώς μπροστά στη θάλασσα όπου είναι και οι παράνομες. Ο ανάδοχος δεν μένει σε αυτήν του την παρανομία άλλα έχει το θράσος να διώχνει τον οποιονδήποτε ακουμπήσει τα προσωπικά του αντικείμενα μπροστά στη θάλασσα για να κάνει το μπάνιο του, λέγοντας ότι ο χώρος είναι μισθωμένος και του ανήκει. Καταστρατηγεί δηλαδή εντελώς τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού με σκοπό το προσωπικό του όφελος.

Επισυνάπτω επίσης και μια απόδειξη του αναδόχου που ομολογεί ότι συνεχίζει να πληρώνεται για τις ξαπλώστρες εκτός του ωραρίου που του έχει τεθεί από τη σύμβαση (8.00 με 18.00) αφού φαίνεται ότι κόπηκε στις 18.30, κάτι το οποίο γίνεται συστηματικά και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Τέλος ο Δήμος θα ήταν καλό να ελέγξει ποιος είναι αυτός που δουλεύει πραγματικά την επιχείρηση, γιατί ενώ στα χαρτιά φαίνεται η κ. Ελένη Λιώρη εμείς που είμαστε καθημερινά εκεί δεν την έχουμε δει ποτέ, ενώ ο μόνος που εμφανίζεται κάθε μέρα και από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι ο κ. Παναγιώτης Θεοτοκάτος ο οποίος σίγουρα είναι πολύ γνωστός στο Δήμο, αφού είχε πλειοδοτήσει σε αρκετούς διαγωνισμούς για κυλικεία στο παρελθόν μέχρι που άφησε ένα μεγάλο χρέος κατά την τελευταία του δουλειά και ο Δήμος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του για να διεκδικήσει τις οφειλές του. Ως συνέπεια ο κ. Θεοτοκάτος δεν θα μπορούσε να ξανασυμμετάσχει σε δημοπρασία του Δήμου μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του. Τουλάχιστον όχι με το δικό του όνομα… Σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση αναφέρω ότι απαγορεύεται ρητά η υπομίσθωση.

Παρακαλώ όλα τα παραπάνω να ελεγχθούν από τους αρμοδίους υπαλλήλους το συντομότερο και να λάβω γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση.

Από αυτή τη στιγμή και πέρα θεωρήστε ενήμεροι της κατάστασης και γι’ αυτό προειδοποιώ ότι αν δεν κάνετε τους ελέγχους που οφείλετε σε ένα εύλογο διάστημα η επόμενη καταγγελία δεν θα είναι απέναντι στον ανάδοχο της δημοπρασίας αλλά θα είναι αγωγή για παράβαση καθήκοντος κατά παντός υπευθύνου υπαλλήλου του Δήμου.

19/6/2015
Παπανικολάου Νίκος
Κιν. 6977238773
E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Eπανέρχεται με δεύτερη καταγγελία

Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Παράκτιων Αθλημάτων Καβουρίου θέλω να ενημερώσω (για δεύτερη φορά, αφού από την πρώτη μου καταγγελία πέρασε σχεδόν ένας μήνας και δεν έλαβα καμία απάντηση-ενημέρωση) τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και το αρμόδιο τμήμα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την μη τήρηση των όρων της σύμβασης για τη μίσθωση της παραλίας Αγίου Νικολάου στο Καβούρι. Γράφει περίπου τα ίδια.

σ.σ. Βέβαια θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Παπανικολάου, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν υποχρέωση να απαντούν στον πολίτη σε διάστημα ενός μηνός από την ημέρα που θα πρωτοκολλήσει το αίτημά του.

Αν λοιπόν το πρωτοκόλλησε στις 19/6, όπως σημειώνει, ο Δήμος μπορεί να απαντήσει έως τις 19/7, επομένως είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος