Με νέα πρόταση ο Δήμαρχος Θ. Αθανασόπουλος κατανέμει τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών, Πολιτιστικών και εξωραϊστικών Συλλόγων της πόλης, μετά την απόρριψη της πρώτης από τον Επίτροπο, στις αρχές του 2008.
Ο Δήμος έκανε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά την απόρριψη του Επιτρόπου, το οποίο όμως με την  0145/2008 πράξη  του «σφράγισε» την απόφαση του Επιτρόπου...

“Πολιτική βούληση οι επιχορηγήσεις” ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

“οι φορείς ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας”


Με νέα πρόταση ο Δήμαρχος Θ. Αθανασόπουλος κατανέμει τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών, Πολιτιστικών και εξωραϊστικών Συλλόγων της πόλης, μετά την απόρριψη της πρώτης από τον Επίτροπο, στις αρχές του 2008.

Ο Δήμος έκανε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά την απόρριψη του Επιτρόπου, το οποίο όμως με την  0145/2008 πράξη  του «σφράγισε» την απόφαση του Επιτρόπου.

Ως αιτιολογία της απόρριψής του ο Επίτροπος επικαλείται ότι το ποσό που έδινε ο Δήμος ξεπερνούσε το 1,5% του προϋπολογισμού του. Ο προϋπολογισμός των τακτικών εσόδων του Δήμου ανέρχεται για το 2008 στα  22.289.000€, και το σύνολο της επιχορήγησης των συλλόγων στα 1.106.000€.

Εκρινε αβάσιμα αυτά που επικαλείτο ο Δήμος για τα τακτικά του έσοδα και ότι δεν μελέτησε τη δραστηριότητα των συλλόγων. Ετσι κάνοντας την αναγωγή του 1,5% το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) ενέκρινε το ποσό των 334.000€.


Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι όταν έκαναν την πρώτη κατανομή (Ιανουάριο 2008), είχαν ζητήσει από όλους τους φορείς στοιχεία για την δραστηριότητά τους, όπως και έγινε. Και μέσα απ’ αυτά βγήκε και η πρόταση επιχορήγησης.

«Το Νομικό σκεπτικό που καταγράφει το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα προσχηματικό νομικό σκεπτικό. Η απόρριψη του Επιτρόπου και η μη καταβολή των χρημάτων δημιούργησε προβλήματα στους συλλόγους», κατέληξε.


Πολιτική βούληση και όχι νομικά τερτίπια


Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι: «Η πολιτική βούληση του Δήμου είναι να δίνει στους συλλόγους και στον Αθλητικό του Οργανισμό ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδά του για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και της δραστηριότητας της πόλης.

Σύμφωνα με το νόμο έχει δίκιο. Ο Νόμος όμως έχει φτιαχτεί για να λειτουργούν οι άνθρωποι. Θεωρώ ότι τα δικά μας λεφτά, θα τα κατανείμουμε όπως εμείς εννοούμε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας. Είναι πολιτική μας απόφαση, γιατί τα σωματεία είναι τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας.

Για να μπορέσει να αιτιολογήσει όλο αυτό το νομικό σκεπτικό το Ε.Σ. άρχισε να ζητάει διάφορα. Να θυμίσω ότι πέρυσι την κατανομή την είχε υπογράψει χωρίς αυτό το σκεπτικό».


Ετσι ο Δήμαρχος επανήλθε με νέα πρόταση η οποία ψηφίστηκε όπως παρακάτω:


Αθλητικοί Σύλλογοι

Γυμναστικός    119.500

Α.Ο.Κ.     99.500

Σκακιστικός    10.000

Α.Ε. «ΔΟΞΑ»    16.000

Ναυτικός Αθλ. Ομιλος    17.800


Πολιτιστικοί Σύλλογοι

 Κρητών Μεσογείων    2.500

Αγίας Μαρίνας    3.500

Πανηπειρωτικός    2000

Προσκόπων    1000

Βοιωτική    500


Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων


Α.Ο.Κορωπίου Σοφ. Πρόφης:

Από τα χρήματα που είχαμε ζητήσει τον Ιανουάριο, εμείς αρχές Αυγούστου πήραμε 20.000€. Εκτοτε δεν πήραμε άλλα.


Ναυταθλητικός Κέκρωψ Γ. Καμνής: Εμείς μέχρι τώρα έχουμε πάρει 10.000€. Τα πράγματα είναι γενικά δύσκολα. Εγώ όμως λέω ότι σας ευχαριστούμε πολύ.


Δόξα Λεβαντέζος: Εγώ να σας ευχαριστήσω. Αυτά τα λεφτά σίγουρα δεν φτάνουν αλλά στην πρώτη κατανομή που έγινε είχαν βγει άλλα χρήματα…

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 επισκέπτες και κανένα μέλος