Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, αποφασίστηκε:
1.Η επιβολή χρηματικού προστίμου...

Ελεγχοι της Νομαρχίας επέβαλαν

πρόστιμα και ποινές σε επιχειρήσεις τροφίμων

 

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, αποφασίστηκε:

1.Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 5.000 στην επιχείρηση:

CRETA FARM ABEE, 23ο ΧΛΜ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, Κρυονέρι Αττικής.

Στην εγκατάσταση εντοπίστηκαν ελλείψεις στις υποδομές, τις πρακτικές διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων καθώς και το σύστημα αυτοελέγχου H.A.C.C.P

2. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους € 2.000 στην επιχείρηση (εγκατάσταση επεξεργασίας γαλακτοκομικών): ΒΙΟΓΑΛ ΜΩΚΟΣ 0.Ε., 7ο ΧΛΜ. Λ. Παιανίας - Μαρκοπούλου, Κορωπί.

Η επιχείρηση παρουσίαζε ελλείψεις στην υποδομή και τις πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Ελλείψεις στον έλεγχο της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων. Δεν διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων που παράγονται. Καθώς και ελλείψεις στο σύστημα αυτοελέγχου H.A.C.C.P..

3. Η επιβολή προστίμου € 1.000 στην επιχείρηση: ΣΠ. ΓΕΩΡΓΑΡΑ, Λέρου 4, Βάρη.

Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 84 κιλά προϊόντων ζωικής προέλευσης, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, εντοπίστηκαν ελλείψεις στην υποδομή και τις πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.


Επιπλέον, υποβλήθηκαν μηνύσεις για τις παρακάτω αγορανομικές παραβάσεις:


1. ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΑΒΕΕ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΣΦ/ΤΑΣ & ΣΥΝΑΦΩΝ,

Άνδρου 6, Λιανή Άμμος, Χαλκίδα

Δείγμα «Παραδοσιακό τσουρέκι» των 45 gr., βρέθηκε μη κανονικό τόσο ως προς την επισήμανση, διότι ενώ αναγράφει ότι είναι «Χωρίς συντηρητικά», εντοπίστηκε να περιέχει συντηρητικό.

2. KRAFT FOODS HELLAS SA, Φ. Γκινοσάτη 19, Μεταμόρφωση Αττικής.

Δείγμα μαργαρίνης με μειωμένα λιπαρά 60%, «Valle φυσική πηγή ωμεγα-3», σε συσκευασία των 250γρ., μετά από αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους, βρέθηκε ότι βάση της χημικής σύστασης θα έπρεπε να φέρει την ένδειξη «αλατισμένη», διότι περιέχει αλάτι σε ποσοστό άνω του 0,2%.

3. VIVARTIA ABEE, ΚΛΑΔΟΣ ΑΤΟΠΟΙΙΑΣ & ΖΑΧΑΡΟΣΩΝ, Μεταμόρφωση Αττικής.

Δείγμα «Παραδοσιακό τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι - 7 days home», σε συσκευασία των 400 gr, βρέθηκε μη κανονικό τόσο ως προς την επισήμανση, διότι δηλώνει ότι είναι «Παραδοσιακό», ενώ περιέχει συντηρητικό, σταθεροποιητές κλπ.

4.  ΜΕTRO AEBE, Λ. Αθηνών 24 & Φ. Δέδε, Αχαρναί Αττικής.

Δείγμα «Μαρμελάδα Βύσσινο – Bell Royal, Zentis», σε συσκευασία των 250γρ., μετά από αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους, βρέθηκε ότι βάση της χημικής της σύστασης δεν θα έπρεπε να φέρει την ένδειξη «ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ» διότι περιέχει διαλυτή ξηρά ουσία σε ποσοστό μικρότερο του προβλεπομένου.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος