Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ (Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (2 Ιουνίου 2015) κυριάρχησε η απόφαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., για τα αντισταθμιστικά και τη χρέωση ανά τόνο των απορριμμάτων, όπως είχαμε γράψει.

Παρόντες από το Δήμο Φύλης, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπουραϊμης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση και για τα δύο θέματα (αντισταθμιστικά και χρεώσεις) και κυρίως το κατά πόσο συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αν μία μείωση των αντισταθμιστικών θα επιφέρει και μία μείωση στην χρέωση/τόνο των απορριμμάτων, ενώ συνολική θέση του Δ.Σ. ήταν πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. εξέφρασε τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση του ΕΔΣΝΑ για τη μείωση των ανταποδοτικών μόνο για τη φετινή χρονιά. Τονίστηκε ακόμη πως πρέπει να παρθεί συνολική απόφαση για το μέλλον της περιοχής, για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής και μαζί με αυτό και για τα αντισταθμιστικά στην περιοχή και το ύψος των ανταποδοτικών εισφορών των Δήμων. Και πάρθηκε απόφαση πάνω σ’ αυτό.

Ετσι, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ δεσμεύθηκε ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους του στον ΕΔΣΝΑ και όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουν άποψη με όλα τα παραπάνω, αφού πρώτα συζητήσουν διεξοδικά με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους – μέλη της ΠΕΔΑ, που αφορούν τα ανταποδοτικά.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «πέρα από τα οικονομικά θέματα, το βασικό είναι να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δούμε που μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς, να τελειώσει η ιστορία του ΧΥΤΑ Φυλής. Να μην έχουμε κάθε 2-3 χρόνια, αυτήν την ιστορία. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος