Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Δεληγιάννης ανάγνωσε επιστολή της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας Λυδίας Αργυροπούλου, η οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή της από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Βάρη Νέα Εποχή», με την οποία εξελέγη και δηλώνει ανεξάρτητη...

Μακρά προ ημερησίας συζήτηση προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση

του Δ.Σ. Βάρης προχθές (29/10/08).


Παραίτηση συμβούλου


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Δεληγιάννης ανάγνωσε επιστολή της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας Λυδίας Αργυροπούλου, η οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή της από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Βάρη Νέα Εποχή», με την οποία εξελέγη και δηλώνει ανεξάρτητη.

Ηταν αναμενόμενο, αφού προ μηνών είχε παραιτηθεί από άλλα αξιώματα που κατείχε. Ο λόγος; Θα δείξει· αν αλλάζει στρατόπεδο ή είναι πράγματι λόγοι διαφορετικών απόψεων, τις οποίες απέκτησε μετά την εκλογή της ως δημοτικής συμβούλου.

Η Λ. Αργυροπούλου έγινε μεν ανεξάρτητη αλλά δεν κατέθεσε παραίτηση ως εκλεγμένο  μέλος (εκπρόσωπος της πλειοψηφίας) της Δημαρχιακής Επιτροπής.


Μεταξύ άλλων γράφει στην επιστολή της:

«Η αποχώρησή μου από το Συνδυασμό δεν έχει να κάνει με διαφωνία μου ως προς το Πρόγραμμα με το οποίο εκλεγήκαμε ως συνδυασμός στη Δημοτική Αρχή. Αντίθετα θεωρώ ότι η δράση και οι ενέργειές μου είναι απόλυτα σύμφωνες με το Πρόγραμμα που επέλεξαν κατά πλειοψηφία οι δημότες της Βάρης».

Ενα άρθρο, που δημοσίευσε σε τοπική εφημερίδα που εκδίδει ο σύζυγός της,  με τίτλο “Η απαξίωση της Βάρκιζας”, ήταν η αφορμή που την οδήγησε σε ρήξη με το συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Αυτό, όπως ήταν επόμενο, ανάγκασε το Δήμαρχο Παν. Καπετανέα, να τη θέσει εκτός Συνδυασμού.

Θεωρεί ότι η παραίτησή της από τη Δημαρχιακή Επιτροπή (αν γινόταν) παραβαίνει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, και ο αποκλεισμός της από τις διεργασίες του Συνδυασμού, της αφαιρούν το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ελεύθερη έκφραση άποψης.

Πέφτει σε αντιφάσεις η σύμβουλος, γιατί αν δεν διαφωνούσε με το πρόγραμμα του συνδυασμού, γιατί παραιτήθηκε προ μηνών από άλλα αξιώματα που κατείχε; Και τότε με επιστολή της μιλούσε για  διαφωνίες με το Δήμαρχο!

Και δεν μπορώ να φανταστώ, πώς, έξω από το “μαντρί” να σου “αφαιρούν το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ελεύθερη έκφραση άποψης!”


Ο δήμαρχος Παν. Καπετανέας σε ερώτηση του Αν. Ιγγλέζου για το θέμα δήλωσε, ότι της ζήτησε για να διευκολύνει την παράταξη να παραιτηθεί, αφού εκφράζει  άλλες απόψεις πέραν αυτών που συναποφασίζουν ως παράταξη.

«Συζητήθηκε στην παράταξή μου και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Σωστό είναι όταν διαφωνεί κάποιος με την παράταξη, σωστό και έντιμο και τίμιο, και αναφέρω το παράδειγμα του Μανώλη του Δρετάκη, είναι να παραιτείται από τα πάντα», εξήγησε ο Δήμαρχος.

Η Λ. Αργυροπούλου απάντησε ότι δεν δέχεται να μείνει στον πάγο: «να έρχομαι και χωρίς να γνωρίζω τα θέματα, να είμαι ένα άβουλο πλάσμα, εγώ αυτό δεν το δέχομαι», ήταν τα λόγια της.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την απορία, πάνω στη φράση της Αργυροπούλου: «να είμαι ένα άβουλο πλάσμα και να ψηφίζω χωρίς ενημέρωση», γιατί όπως δήλωσε δεν θεωρεί ότι η μειοψηφία ψηφίζει άβουλα, χωρίς ενημέρωση.


Παραίτηση για λόγους εντυπωσιασμού


Η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Σουτόγλου μίλησε για λόγους εντυπωσιασμού, όσον αφορά την παραίτηση της δημ. Συμβούλου και επεσήμανε ότι: «Το μεγάλο λάθος του Δημάρχου είναι ότι είναι πολύ δημοκράτης. Μας έδωσε πολύ μεγάλη δημοκρατία από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, μας είχε όλους πάντα μέσα στο γραφείο του, πάντα άκουγε τις απόψεις μας, άσχετα αν συμφωνούσε».

«…Είχατε το μισό δήμο πάνω σας κυρία Αργυροπούλου. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;»


“Το ένα θέμα είναι εσωτερικό του συνδυασμού σας, το άλλο, που αφορά τη συμμετοχή της Αργυροπούλου στη Δημ. Επιτροπή, αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί απ’ αυτό εκλέγεται”, δήλωσε ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Αναστασίου.


Σ.Σ.: Αποψή μας είναι ότι ένας δημοτικός σύμβουλος πρέπει να ψηφίζει με γνώμονα το δημοτικό συμφέρον. Μπορεί   να ενημερώνεται από τις εισηγήσεις των θεμάτων, να ελέγχει το κάθε θέμα και να ψηφίζει κατά συνείδηση. Και δεν θα πέσει ποτέ έξω, ούτε θα ψηφίζει ως «άβουλο πλάσμα».

 

  • Ο Αν. Ιγγλέζος διάβασε έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών που αφορά την πρόσληψη προϊσταμένου στο ΚΕΠ Βάρης.

Η θέση αυτή τη στιγμή παραμένει κενή και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου να επιλέξει το κατάλληλο άτομο, το οποίο όμως πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες του επεσήμανε το Υπ. Εσωτερικών(!)

Ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να αποφασίσει όταν βρεθεί το κατάλληλο άτομο.

 

  • Τη δημοσίευση του Ισολογισμού του 2006 ζήτησε ο Δ. Κυπριώτης γιατί πάνω σ’ αυτόν θα βασιστούν με στοιχεία για τον επόμενο προϋπολογισμό αλλά και για λόγους διαφάνειας και υποχρέωσης βάσει νόμου.


Έναν χώρο στο Δημαρχείο ζήτησε ο Δ. Κυπριώτης και συμφώνησε και ο Δ. Αναστασίου προκειμένου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους  ως δημοτικοί σύμβουλοι, πράγμα που κρίθηκε ανέφικτο, λόγω στενότητας του χώρου του Δημαρχείου. Και οι Αντιδήμαρχοι χωρίς γραφεία είναι!


Ψηφίστηκε η αποδοχή 35.614 ευρώ για την ανακατασκευή των γηπέδων τένις του Δήμου.

 

 

 

 

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 684 επισκέπτες και κανένα μέλος