Mπήκαμε στην αντιπυρική περίοδο και οι Δήμοι ετοιμάζονται για ένα θερμό καλοκαίρι και με πολύ πυκνό χόρτο, γιατί το φέτος είχαμε πολλές βροχές.

O Δήμος Κρωπίας με ανακοίνωσή του προς τους πολίτες επισημαίνει τί πρέπει να προσέχουν και πώς να αντιδρούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στην αντιπυρική περίοδο:

Από 1η Μάιου έως 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος) δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο. Η δε αποψίλωση των οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως είναι υποχρεωτική. Η δε αποψίλωση σε ιδιοκτησίες εκτός σχεδίου πόλεως επιβεβλημένη και αυτονόητη.

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή έξω από το αυτοκίνητό μας

• Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

• Σεβόμαστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου(δυνατοί άνεμοι-κατάσταση υψίστης επιφυλακής).

• Δεν σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

• Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά, δεν αδιαφορούμε.

o Ειδοποιούμε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε πυρκαγιά. Σε περίπτωση που το κινητό μας τηλέφωνο δείχνει ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112.

o Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

o Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

• Δεν κλείνουμε το τηλέφωνο προτού δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

Η κλήση στον αριθμό 199 είναι ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ τόσο από σταθερό, όσο και από κινητό τηλέφωνο ή καρτοτηλέφωνο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για συμμετοχή στην εθελοντική δασοπροστασία στο Δήμο Κρωπίας: 210-662 06 75 (Kέντρο Πολιτικής Προστασίας Θέση «Μπότα» Ηφαίστου& Λ.Αγίας Μαρίνας), 210-662 23 24 (εσωτ.:116), 6944 33 50 24 (αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Θοδωρής Γρίβας). Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος