Η Δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών Δήμου Μαραθώνα, καταθέτει την πρότασή της για τη συλλογή και διαχείριση των κλαδεμάτων

«Το πρόβλημα της διάθεσης κλαδιών είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο Μαραθώνα που τείνει να ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόβλημα αυτό αποτελεί και αιτία οικονομικής αιμορραγίας για το Δήμο άρα και για τους δημότες. Τα κλαδιά ανακατεύονται με σκουπίδια και θρυμματισμένα ή όχι καταλήγουν στη χωματερή της Φυλής όπου πληρώνουμε 50 € τον τόνο. Αν υπολογιστεί πως στο Δήμο παράγονται κάθε χρόνο 8.000 Τόνοι τότε το έξοδο για τη διάθεση τους στη χωματερή είναι  8.000 επί 50 € = 400.000 € χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα μεταφοράς.

Χρειάζεται άμεσα ριζική αλλαγή διαχείρισης των κλαδεμάτων

1)   Οι δημότες να συσσωρεύουν τα κλαδέματα καθαρά (όχι σε σακούλες και χωρίς άλλα υλικά) σε ένα καθαρό σημείο, όχι δίπλα σε κάδους γιατί γίνονται εστία σκουπιδιών και ανακατεύονται με αυτά.

2)   Ο Δήμος μετά από τηλεφώνημα δημότη να τα παίρνει δωρεάν και να τα θρυμματίζει επί τόπου. Σημειώνεται ότι τα λεφτά που ζητάει σήμερα ο Δήμος αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για ορισμένους δημότες οι οποίοι, για να μην πληρώσουν αφήνουν τα κλαδιά δίπλα στους κάδους. Τα κλαδιά ανακατεύονται με σκουπίδια με αποτέλεσμα ο Δήμος να πληρώνει περισσότερα από όσα εισέπραξε από τον δημότη για να τα διαθέσει στη χωματερή. Το ροκανίδι που προκύπτει μπορεί να επιστρέφεται στο δημότη ή να αποθηκεύεται σε κατάλληλο χώρο και να διατίθεται δωρεάν για πολλές χρήσεις: α. στις γλάστρες και στον κήπο: εμπλουτίζει, λιπαίνει, και αερίζει το χώμα. β. σε καμένες και πετρώδεις εκτάσεις του βουνού για ανάκτηση εδαφών γ. στο τζάκι.

Η Δύναμη Πολιτών καλεί το Δήμο, τους δημότες, όλους μας να δράσουμε άμεσα για μια γόνιμη και επωφελή διαχείριση των κλαδιών».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 280 guests και κανένα μέλος