Η Περιφέρεια Αττικής, από 4 έως και 10 Μαΐου 2015, εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε

Η εβδομάδα που τρέχει 4 έως 10 Μαΐου, έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν μετά από πρόταση του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής, διοργανώνεται σειρά από δράσεις/ εκδηλώσεις, με κεντρικό μήνυμα«Να σώσουμε τις Ζωές των Παιδιών».

Στη δράση συμμετέχει και η Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν τεχνικό έλεγχο όλων των οχημάτων που θα προσέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (4-10 Μαΐου), στο ΚΤΕΟ Χολαργού. Επιπλέον, θα γίνεται επίδειξη ασφαλούς τοποθέτησης παιδικού καθίσματος από τους αντίστοιχους φορείς. Το ΚΤΕΟ θα λειτουργήσει, για το σκοπό αυτό, συνεχόμενα μέχρι στις 19:00 καθημερινά.
  • Παρεμβάσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής με μαθήματα ανά ηλικιακή ομάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ηλιούπολης, Φιλαδέλφειας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ελευσίνας.
  • Το Σάββατο 9/5/2015, σε συνεργασία με το Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής (ΣΕΣΕΟΑ) εκδήλωση αφιερωμένη στην παιδική οδική ασφάλεια στο Πεδίον του Άρεως. Θα δοθούν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου για παιδιά, θα γίνει επίδειξη - έλεγχος παιδικών καθισμάτων σε αυτοκίνητα. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συναυλία.
Στόχος είναι, μέσω των δράσεων αυτών, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, αλλά και να εκπαιδευτούν όλες οι ηλικιακές ομάδες, ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που, δυστυχώς, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας. Η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια είναι ζήτημα ζωής.
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 370 guests και κανένα μέλος