«Μπουγάδα ….Ευτυχίας» θα απλώσουν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Διονύσιος», του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου.

   Το Μοιράζομαι έχει καθιερώσει τη γιορτή αυτή ως ημέρα δράσης και ενημέρωσης γύρω από τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκατόν είκοσι μαθητές θα ζωγραφίσουν πάνω σε ισάριθμα λευκά μπλουζάκια τι σημαίνει για τους ίδιους η λέξη «Ευτυχία» και κατόπιν θα τα απλώσουν σε σχοινιά στον προαύλιο χώρο.

   Την πρωτότυπη αυτή εικαστική έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, παίρνοντας μέρος σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ημέρα, ενώ στο τέλος, τα μπλουζάκια θα μοιραστούν στους μικρούς καλλιτέχνες!

Είναι η δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει το Μοιράζομαι σε διάστημα 15 μηνών από τη δημιουργία του, τον Δεκέμβριο του 2013. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος μέσω της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσφοράς και αλληλεγγύης που εμπνεύστηκε, φέρνει κοντά εκείνον που έχει μια ανάγκη, με αυτόν που θέλει και μπορεί να την καλύψει. Η όλη διαδικασία βασίζεται στην προσφορά χωρίς μεσάζοντες, με απόλυτη διαφάνεια και στην απευθείας επαφή δωρητή-αιτούντος.

Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοίρασε ό,τι μπορείς

Στο www.moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και κατόπιν ελέγχου δημοσιεύονται οι ανάγκες τόσο φιλανθρωπικών οργανώσεων, όσο και ιδιωτών. Με αυτόν τον τρόπο, ο υποψήφιος δωρητής μπορεί να διαβάσει όλες τις ανάγκες-αγγελίες και να διαλέξει ποια μπορεί και θέλει να καλύψει. Το Μοιράζομαι δεν παραλαμβάνει ποτέ αγαθά. Όταν κάποιος αποφασίσει να προσφέρει, επικοινωνεί απευθείας με εκείνον που ζητά και του παραδίδει αυτό που χρειάζεται.

Η προσφορά μέσω του Μοιράζομαι βασίζεται όχι μόνο στην υλική βοήθεια, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών και εθελοντισμού. Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη!

Μπορεί κάποιος να προσφέρει φάρμακα, τρόφιμα, ρουχισμό, είδη πρώτης ανάγκης, οικιακό εξοπλισμό, αντικείμενα, βιβλία, αλλά και υπηρεσίες όπως ιατρικές επεμβάσεις και εξετάσεις, φροντιστηριακά μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη, επισκευές, ακόμα και μία… αγκαλιά που μπορεί να έχει ανάγκη ένας συνάνθρωπος μας!

Το Μοιράζομαι συνεργάζεται με περισσοτέρους από 50 φιλανθρωπικούς οργανισμούς και εθελοντικούς συλλόγους, ενώ παράλληλα φροντίζει για την κάλυψη αναγκών μεγάλου αριθμού ιδιωτών.

Στους 15 μήνες ενεργούς δράσης του έχει καταφέρει να καλύψει περισσότερες από 500 ανάγκες-αγγελίες.

Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοίρασε ό,τι μπορείς. Βοήθησε να μεγαλώσει ο κύκλος αλληλεγγύης. Χάρισε περισσότερα χαμόγελα.

 

Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοίρασε ό,τι μπορείς.


Μοιράζομαι.. σημαίνει ευτυχία!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος