Συστήνεται Επιτροπή και αρχίζει το έργο...



Αγώνας πέντε ετών για τη συγκρότης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ), φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Η ΕΛΕ θα εξετάσει και θα αναλύσει την προέλευση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας (πόσα χρωστάμε, γιατί τα χρωστάμε και από πότε τα χρωστάμε).

Την πρόταση αυτή είχε προσπαθήσει να προωθήσει, πριν πέντε χρόνια, η τότε βουλευτής και σήμερα ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Η υιθέτηση της προσπάθειας έγινε από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, και η απόφαση να συγκροτηθεί η Ε.Λ.Ε. με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να υπάρξει η αναγκαία στήριξη για την έρευνα, καθώς και η προώθηση και αξιοποίηση των συμπερασμάτων της, μπήκε στο δρόμο της άμεσης υλοποίησης με επικεφαλής την Σlogistikos-elegxos-22οφία Σακοράφα.

Θα συσταθεί Διεθνής Ομάδα με ειδικούς Επιστήμονες. Θα έχει ομάδες εργασίας και θα συγκροτείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που θα έχουν καταγεγραμμένη εμπειρία σ’ αυτή την υπόθεση.

Η πρώτη συνάντηση είναι μία πρόσκληση που θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Την προσπάθεια στηρίζει έμπρακτα, όπως δηλώθηκε, στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο Κοινοβούλιο την Τρίτη 17/3, ο Ερικ Τουσαίν, ειδικός επιστήμων για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

Τον Ιούνιο, στόχος είναι να υπάρχουν κάποια συμπεράσματα και στη συνέχεια η ΕΛΕ θα πιέσει και το Κοινοβούλιο να συμπράξει ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.

Μετά τις εισηγητικές ομιλίες της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, του Ερίκ Τουσαίν και του παρευρισκόμενου Υπουργού και Συνταγματολόγου Γ. Κατρούγκαλου, ο λόγος δόθηκε στους δημοσιογράφους, ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης.

Από την ΕΒΔΟΜΗ, ο Κώστας Βενετσάνος, έθεσε το θέμα απόρρητης έκθεσης της Κομισιόν για τρισεκατομμύρια τοξικά των τραπεζών, που στη συνέχεια τα πέρασαν στους ...λαούς.

Όπως είπε και ο ίδιος, παρέλειψε να διατυπώσει το δεύτερη ερώτημα, ενώ ανέπτυξε συμπυκνωμένα την αιτιολόγησή του. Προφανώς, λόγω του χώρου και του ακροατηρίου, ο πολιτικός νίκησε το δημοσιογράφο. Απόδειξη το ενδιαφέρον που ξεπήδησε σε δύο - τρεις παρακαθήμενους συναδέλφους, που του ρωτούσαν “ποια εφημερίδα εκπροσωπεί”, “ποιο είναι το μικρό του όνομα”, “αν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας”.

Διατυπώνει, έστω και καθυστερημένα, εδώ, το αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει από την εισήγηση: “Σκοπεύουν οι ευρωβουλευτές μας να φέρουβν το θέμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ζητώντας την προσκόμιση και δημσοιοποίηση της εν λόγω έκθεσης της Κομμισιόν; Προτίθενται να πράξουν το ίδιο οι βουλευτές στο εθνικό Κουνοβούλιο, ζητώντας επιπλέον διευκρινίσεις από τον τότε Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;”



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 645 guests και κανένα μέλος