Σε υπέρογκο χαράτσωμα των κατοίκων της Ανθούσας Αττικής προχώρησε η κοινοτική αρχή, επιβάλλοντας τριπλασιασμό της τιμής του νερού (μέχρι 307%), ώστε να καλύψει το χρέος της προς την ΕΥΔΑΠ, που φτάνει τα 636.000 ευρώ...

Διπλοπληρώνουν το νερό οι κάτοικοι της Ανθούσας


Σε υπέρογκο χαράτσωμα των κατοίκων της Ανθούσας Αττικής προχώρησε η κοινοτική αρχή, επιβάλλοντας τριπλασιασμό της τιμής του νερού (μέχρι 307%), ώστε να καλύψει το χρέος της προς την ΕΥΔΑΠ, που φτάνει τα 636.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα αγοράζει το νερό και το διαθέτει στους κατοίκους με δικό της δίκτυο, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι. Το χρέος οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη κοινοτική αρχή - στην οποία όμως συμμετείχε και ο σημερινός δήμαρχος Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης - για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (2002 - 2006) δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στην ΕΥΔΑΠ!

Έτσι τώρα, ο κοινοτάρχης καλεί τους κατοίκους να ξαναπληρώσουν το νερό με τριπλασιασμό της τιμής του, ώστε να καλυφθεί το χρέος. Από 30 - 40€ περίπου που πλήρωνε κατά μέσον όρο το κάθε νοικοκυριό οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα 130- 170€!

Οι κάτοικοι της Ανθούσας αρνούνται να πληρώσουν το νερό - που ήδη έχουν πληρώσει- και από τους 1200 περίπου λογαριασμούς που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληρωθεί μόνο 250!

Ο Κοινοτάρχης, απειλεί ότι θα διακόψει το νερό αν δεν πληρώσουν. Οι κάτοικοι δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποκύψουν και κάποιοι από αυτούς έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.


Σ.Σ. Και σε άλλους δήμους έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές να μην έχουν πληρώσει το χρέος τους στην ΕΥΔΑΠ, αλλά δεν επιβαρύνουν τους κατοίκους βάζοντας τους να πληρώσουν τα “σπασμένα” των δημάρχων.

 


Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος