Διευκρινίσεις έδωσε στις 6.3.15 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, ότι απέρριψε την επένδυση των 100 κατοικιών και συνακόλουθα άλλων εγκαταστάσεων προς εξυπηρέτησή τους.

Με αυτό το Πρακτικό Επεξεργασίας (αριθμό 28/2015Ε΄ Τμήμα Σ.τ.Ε.) απορρίπτεται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε προταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόταση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Στη σχετική ανακοίνωση της “Αστήρ Παλάς” τονίζεται:

"Με αυτό το Πρακτικό Επεξεργασίας απορρίπτεται το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε προταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόταση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Η Εταιρία μας μελετά το εν λόγω Πρακτικό Επεξεργασίας, προκειμένου να διαμορφώσει υπεύθυνη γνώμη για το ακριβές περιεχόμενό του. Πάντως, η απόρριψη του προαναφερθέντος σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος έχει ως συνέπεια την οριστική ματαίωση της σχετικής αναβλητικής αίρεσης, υπό την οποία –μεταξύ άλλων- τελεί η σύμβαση πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Εταιρίας μας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΑΙΠΕΔ προς το Στρατηγικό Επενδυτή Apollo Investment HoldCo.

 


Υπέρ της επένδυσης ο

δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος!

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 9/3/15, όταν πλέον είχε ανακοινωνθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” Δημοσθένης Δόγκας ζήτησε την επίσημη άποψη του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο τόπος και ειδικότερα η περιοχή μας, αν αυτή η επένδυση δεν γίνει, που μάλλον δεν θα γίνει, θα ζημιωθεί. Και αν αυτοί οι οποίοι έκαναν την επιχείρηση της συγκεκριμένης επένδυσης έγραφαν ότι οι 15 βίλες που θέλουν να φτιάξουν και να γκρεμίσουν αυτό το έκτρωμα του ξενοδοχείο “Αφροδίτη” δεν τις χαρακτήριζαν οικίες, αλλά τουριστικά καταλύματα μακράς μίσθωσης, τότε αυτό θα πέρναγε από το ΣτΕ.

Η δικιά μου άποψη είναι ότι ο Δήμος πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και να το κάνει μαχητικά, αλλά θα πρέπει επίσης να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα αυτής της κοινωνίας. Αν η ανάπτυξη που εσείς ευαγγελίζεστε κ. Δόγκα είναι τα καβουράκια πάνω στα βραχάκια αυτή είναι μία άποψη. Μία άλλη άποψη είναι ότι οι ομορφιές της περιοχής μας θα πρέπει να αναπτυχθούν με ήπιες μορφές ανάπτυξης, να φτιαχτούν θέσεις εργασίας, να έρθει κόσμος στην περιοχή, να αξιοποιηθεί αυτό το φυσικό κάλλος επ’ ωφελεία της εμπορικής ζωής, της κοινωνικής ζωής και της γενικής αστικοποίησης της περιοχής μας.

Η λογική αυτή που την εκφράζω ακόμα και προεκλογικά είναι μία καθαρή τοποθέτηση, η οποία έχει να κάνει με οτιδήποτε δεν καταστρέφει το περιβάλλον, πέραν από τη μπουρδολογία, που μπορεί κάποιοι να υιοθετούνε. Οτιδήποτε δεν καταστρέφει το περιβάλλον και προσδίδει κάτι θετικό για την περιοχή, εγώ και νομίζω και η πλειοψηφία του Συμβουλίου θα το στηρίζω.

Μήπως ο δήμαρχος δείχνει “το δρόμο” στην εταιρεία, γιατί κάτι ακούγεται ότι μάλλον θα καταθέσει νέα πρόταση ...βελτιωμένη.

Οπως διαβάσαμε “Στα Νέα”, η εταιρεία εξετάζει υποβολή νέας πρότασης για ανάπλαση από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Μικρό Καβούρι.

Το νέο πλάνο που θα κατατεθεί μέσα στο Μάρτιο θα περιλαμβάνει σαφώς λιγότερες από τις 100 κατοικίες του αρχικού, με πιθανώς χαμηλότερους συντελεστές, και γενικότερη αλλαγή στη φιλοσοφία δόμησης

σ.σ.: Αν θεωρείται επένδυση η κατασκευή 100 πολυτελών κατοικιών, είναι ένα ζητούμενο και μία θεώρηση για το πώς βλέπεις κανείς την επένδυση και την εμπορική ζωή...            

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 guests και κανένα μέλος