Από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΝΟΡΑΜΑ Παλλήνης πήραμε ένα επείγον δελτίο τύπου στο οποίο επισημαίνουν:
“Αιφνιδιαστικά χωρίς καμμιά ενημέρωση των πολιτών στις 16/10 αφαιρέθηκαν οι στάσεις και στις 17/10/08 καταργήθηκε η διέλευση της λεωφορειακής γραμμής 314 (δουκ. Πλακεντίας-Παλλήνη), από τον οικισμό του Πανοράματος...

Καταργούν τη λεωφορειακή γραμμή 314


Από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΑΝΟΡΑΜΑ Παλλήνης πήραμε ένα επείγον δελτίο τύπου στο οποίο επισημαίνουν:

Αιφνιδιαστικά χωρίς καμμιά ενημέρωση των πολιτών στις 16/10 αφαιρέθηκαν οι στάσεις και στις 17/10/08 καταργήθηκε η διέλευση της λεωφορειακής γραμμής 314 (δουκ. Πλακεντίας-Παλλήνη), από τον οικισμό του Πανοράματος. Η αγανάκτηση των κατοίκων και των χρηστών του μέσου είναι έντονη και χαρακτηρίζουν ως έντονα αντικοινωνική την συμπεριφορά του οργανισμού (ΟΑΣΑ) και της ΕΘΕΛ. Υπήρξε άμεση παρέμβαση διαμαρτυρίας του Εξωρ. Συλλόγου Πανοράματος, και αυθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων στο Δημαρχείο, όπου σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλλήνης εκφράστηκε η έντονη δυσφορία όλων και ζητήθηκε η άμεση και δραστική παρέμβαση του Δήμου για την ανάκληση της απόφασης.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωσταντάς, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στους κατοίκους του οικισμού και δεσμεύτηκε για την κινητοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Δήμου στην κατεύθυνση της άμεσης επαναλειτουργίας της γραμμής”.


Παράλληλα, η δημοτική σύμβουλος Πόπη Ζινέλη, όπως μας ενημέρωσε, έστειλε επιστολή προς τον ΟΑΣΑ για τη διακοπή της γραμμής στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα να «ξηλώνονται» οι στάσεις που εξυπηρετούν την λεωφορειογραμμή 314, στο τμήμα εντός του οικισμού Πανόραμα Παλλήνης, και να ενημερώνονται τα παιδιά μας από τους οδηγούς  “ότι επιτέλους θα διακοπεί η διέλευση του δρομολογίου από την περιοχή”.

Με δεδομένο ότι,

• Από το 2004 που ξεκίνησαν οι προσπάθειές μας, μέχρι σήμερα κανείς από τους λόγους που στοιχειοθέτησαν την αναγκαιότητα διέλευσης του δρομολογίου δεν έχει εκλείψει (μάλλον έχουν ενταθεί)

• Η αναστάτωση στην οργάνωση του καθημερινού προγράμματος στις οικογένειες, τους μαθητές, τους υπερήλικες αλλά και στους εργαζόμενους στην περιοχή, είναι αναμφίβολη

• Η αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή και ιδιαίτερα στον οικισμό του Πανοράματος είναι εκθετική

• Η επικινδυνότητα των δρόμων (ιδίως στη Λ. Μαραθώνος), για τους μαθητές μας κατά την μεταφορά τους στο σχολείο ή στις απογευματινές τους δραστηριότητες καθημερινά αυξανόμενη

• Η κοινωνική προσφορά κάθε Οργανισμού Κοινής Ωφελείας στην ελληνική οικογένεια είναι αναγκαιότητα και πρέπει να “βλέπει τον άνθρωπο”».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος