Η νήσος Υδρούσα στη Βούλα, και πάλι στο προσκήνιο.

Εδώ και δύο εβδομάδες μερίδα του έντυπου Τύπου και του ηλεκτρονικού, προβάλουν τα “μεγαλεπίβολα” έργα που θα αναπτυχθούν στη νήσο Υδρούσα. Ενα νησάκι “μια δρασκελιά” από την ακτή της Βούλας, που έχει μπει στο μάτι μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για “υψηλού επιπέδου διασκέδασης”.

Προ μηνών καταγγείλαμε κατασκευές ξύλινες που έγιναν μέσα στο καταχείμωνο και ο Δήμος διενήργησε αυτοψίες, με εισαγγελέα και αστυνομία, αφού οι “επιχειρηματίες” δεν τους επέτρεψαν να ανέβουν στο νησί!

Στη δημοτική συνεδρίαση του Δήμου 3Β, στις 3 Μαρτίου, προ ημερησίας επανήλθε το θέμα της Υδρούσας από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας Θάνο Ματόπουλο και Δημοσθ. Δόγκα, ως ερώτηση προς τη δημοτική αρχή.

Ο Θάνος Ματόπουλος επεσήμανε ότι: Ποτέ δεν έφτασε στα χέρια μας η μελέτη και έτσι δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε. Πέρασε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία έχει καταντήσει κολυμπήθρα του Σιλωάμ και νομιμοποιούνται όσες ενέργειες δεν μπορούν να περάσουν από άλλα στάδια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς σαν Δήμος θα φτάσουμε κάποτε να έχουμε το πάνω χέρι σ’ αυτές τις δράσεις που γίνονται στα χωρικά ύδατα του δήμου μας. Θα έπρεπε να έχουμε ήδη τη μελέτη στα χέρια μας, να την έχουμε αξιολογήσει για να δούμε αν είναι σύννομη και μπορεί ο φερόμενος “επενδυτής” να την υλοποιήσει. Θα έρθει ο Μάης και θα κυνηγάμε τις καταστάσεις αποπίσω...

Στη συνέχεια ο Δημοσθ. Δόγκας αναφέρθηκε στην αυτοψία που έγινε, η οποία όμως δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο, όπως τόνισε, ούτε γκρέμισε όπως έκανε ο Σπ. Πανάς. «Και όταν ενεργείς έτσι, είναι σαν να δείχνεις σε ένα μελλοντικό δικαστήριο ότι έχεις μία ανοχή σ’ αυτό που κάνουνε.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα», επεσήμανε.

Ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος απαντώντας δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να παρακολουθούν το νησί και να πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, να ελέγχουν αν υπάρχουν περαιτέρω εγκαταστάσεις εκεί.

Ακόμη δήλωσε: «Ο χρόνος για να ανοίξουμε το φάκελο με νομικά επιχειρήματα είναι πλέον προ των πυλών και νομίζω ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης (για ευνοήτους λόγους...).

Οπως είπε η μελέτη που πήρε ο “επιχειρηματίας” από τον ΟΡΣΑ και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρίσκεται ήδη στη διάθεση της υπηρεσίας και μπορεί κάθε σύμβουλος ενδιαφερόμενος να την μελετήσει.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η νομοθεσία που έχει χρησιμοποιηθεί για την άδεια διέπει κατασκευές στον Ολυμπο για τους αλπινιστές, τους δασοπυροσβέστες και υλοτόμους. Και νομίζω ότι έχει μια σειρά από νομικά κενά» δήλωσε ο δήμαρχος.


Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ευρυάλη στο Δήμαρχο για την Υδρούσα

Για το ίδιο θέμα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ευρυάλη Βούλας, ζήτησε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο.

Ο Σύλλογος παρακολουθεί το θέμα όλο αυτό το διάστημα και είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, γιατί ήδη βιώνει την εμπορευματοποίηση της Α’ πλαζ με τις τραγικές συνέπειες της ηχορύπανσης και της πλήρους κατάληψης και του τελευταίου κόκκου της άμμου με τις ομπρέλες μέχρι το νερό....

Ο Δήμαρχος έκανε πλήρη ενημέρωση, ζήτησε κάποια στοιχεία να μη δημοσιοποιηθούν και σύντομα, πιστεύει, ότι θα έχει καλά νέα.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 268 guests και κανένα μέλος