[...] Στον μακρόχρονο, άπελπι αγώνα για να σώσει το παιδί του δημιούργησε χρέη. Αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στη Γλυφάδα για να ξεχρεώσει. Κι απόμειναν 80.000 ευρώ. Έκρινε πως του έφταναν οι 20.000 κι η πενιχρή σύνταξή του των 700 ευρώ. Κι ένα πρωί του περασμένου Μάη ο Θανάσης Γκοβόστης μπήκε στο γραφείο του διοικητή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, Ηρακλή Καραγεώργου: «Θέλω να προσφέρω 60.000 ευρώ για να πάρει το νοσοκομείο ό,τι έχει ανάγκη»....

Δωρεά αγάπης στο Ασκληπιείο Βούλας,

από τη γενιά του ‘40


Έχασε την κόρη του πριν λίγα χρόνια. Από την επάρατη νόσο. Πολεμιστής του ’40, βρέθηκε να βιώνει αντίστροφα τον ορισμό που έχει δώσει ο Αριστοτέλης για τη διαφορά πολέμου και ειρήνης: «Στην ειρήνη κηδεύουν τα παιδιά τους γονείς, στον πόλεμο οι γονείς τα παιδιά». Ύστερα έχασε και τη γυναίκα του. Κι απόμεινε στα 91 του χρόνια σαν την καλαμιά στον κάμπο. Στον μακρόχρονο, άπελπι αγώνα για να σώσει το παιδί του δημιούργησε χρέη. Αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στη Γλυφάδα για να ξεχρεώσει. Κι απόμειναν 80.000 ευρώ. Έκρινε πως του έφταναν οι 20.000 κι η πενιχρή σύνταξή του των 700 ευρώ. Κι ένα πρωί του περασμένου Μάη ο Θανάσης Γκοβόστης μπήκε στο γραφείο του διοικητή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, Ηρακλή Καραγεώργου: «Θέλω να προσφέρω 60.000 ευρώ για να πάρει το νοσοκομείο ό,τι έχει ανάγκη».

Ο διοικητής, αφού τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη, του εξήγησε ότι πολιτική του νοσοκομείου είναι να μη δέχεται δωρεές σε χρήμα, προς αποφυγή γραφειοκρατικών εμποδίων, χρονικής κωλυσιεργίας και πιθανής δημιουργίας ζητημάτων διαχείρισης. Θα μπορούσε όμως ο δωρητής να αγόραζε ο ίδιος κάποιο από τα είδη νοσοκομειακού εξοπλισμού που έχει ανάγκη το Ασκληπιείο και στη συνέχεια να το δώριζε στο νοσοκομείο. Έμειναν σύμφωνοι να συνεννοηθούν τηλεφωνικά για τις λεπτομέρειες. Κι αυτό γιατί ο διοικητής ακούγοντας πως ο γέροντας θα ζούσε του λοιπού με 700 ευρώ το μήνα ήθελε να του δώσει μιάν ευκαιρία να το ξανασκεφτεί. Φαίνεται όμως πως εκείνοι που αντίκρυσαν τον Χάρο και τον προκάλεσαν στα βουνά της Πίνδου, δεν πετούν λόγια στον βρόντο. Σε λίγες μέρες νάσου άλλος παππούς στο γραφείο του διοικητή: «Είμαι φίλος του Θανάση Γκοβόστη. Μου ζήτησε να έρθω να σας δω γιατί είναι άρρωστος. Παραπονιέται ότι δεν του τηλεφωνήσατε και σας παρακαλεί να του υποδείξετε τι ακριβώς χρειάζεται το νοσοκομείο για να το αγοράσει».

Κι έτσι από τον περασμένο Ιούλιο το Ασκληπιείο Βούλας διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Σύστημα Ψηφιοποίησης Ακτινογραφιών.

Τέρμα στα παλιά εμφανιστήρια με τα ανθυγιεινά για τους χειριστές χημικά, συντόμευση του χρόνου εμφάνισης, καλύτερης πιστότητας ακτινογραφίες. «Στη μνήμη Μαρίας Μουτσάτσου-Γκοβόστη» όπως γράφει η πινακίδα. «Μου φτάνουν γιέ μου τα 700€. Μου παραχώρησε κι ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας στο πρώην οικόπεδό μου μιά γκαρσονιερίτσα για όσο μου μένει ακόμα να ζήσω, ...ε πόσο θα ζήσω ακόμα;...τι να τα κάνω στην ηλικία μου τόσα λεφτά;», εξήγησε ο γέροντας στον διοικητή του Ασκληπιείου. Άλλοι στη θέση του θα είχαν σκεφτεί πολλούς τρόπους για να γλεντήσουν 60.000€· και συμβατούς και ασύμβατους με την ηλικία τους.


Σ’ ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς Θανάση Γκοβόστη. Και για όσα πρόσφερες στην Πατρίδα πριν από 68 χρόνια, κομμάτι κι εσύ του ΟΧΙ της και για τούτη την προσφορά αγάπης σε όλους μας.

Να, που υπήρχε λόγος να μη σε βρουν τα βόλια τότε. Πώς το λέει, να δεις, ο λαός μας; «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Όπως με πληροφόρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, τόσο ο «Σύλλογος Φίλων του Ασκληπιείου», όσο και ο ίδιος χτυπούν συχνά την πόρτα ευκατάστατων συμπολιτών μας και επιχειρήσεων, με προτάσεις για δωρεές σύγχρονου εξοπλισμού στο Ασκληπιείο. Αποτέλεσμα; Από τις αρχές του 2007 έως σήμερα η συνολική αξία του εξοπλισμού που δωρήθηκε στο νοσοκομείο, ανέρχεται στο ποσό των 530.000€. Ο αναλυτικός κατάλογος υπάρχει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Κι απ’ ότι φαίνεται, η συνέχεια προμηνύεται εντυπωσιακότερη. Υπάρχουν πολλά αντι-Βατοπέδια γύρω μας, αλλά το Καλό είναι σεμνό και δεν «πουλάει» στο παζάρι του εντυπωσιασμού.

 


Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 guests και κανένα μέλος